ITALIA: MII de IMIGRANTI salvati in MEDITERANA si 12 MORTI au ajuns la SICILIA

MII de IMIGRANTI salvati in ultimele zile in Marea Mediterana, precum si corpurile altor 12 gasiti MORTI pe o barca pneumatica, au ajuns sambata in SICILIA, in sudul Italiei, transmite AFP.

In timp ce OPERATIUNILE de SALVARE continuau sambata seara, paza italiana de coasta a anuntat ca a coordonat salvarea a 823 de IMIGRANTI joi si inca 969 vineri. In cursul zilei de sambata, 717 dintre acesti imigranti, precum si corpurile a opt barbati si patru femei au ajuns la Palermo, in nord-vestul Siciliei, iar 224 la Messina, pe coasta de est a insulei. Alte persoane salvate erau asteptate in cursul serii la Pozzallo, in sudul insulei.

CITESTE SI: Un protest al IMIGRANTILOR a blocat, temporar, traficul prin tunelul de sub CANALUL MANECII 

La Palermo, primul barbat a debarcat purtand in brate o fetita cu ochii larg deschisi, strangand in brate un urs de plus. Potrivit presei italiene, sotia sa, mama copilului, face parte din cele 12 corpuri recuperate. Originari din Sierra Leone, ei au fost luati imediat in grija de directorul organizatiei Caritas din Palermo, Sergio Mattaliano, care a explicat presei ca a incredintat unei parohii tatal si fetita, vizibil traumatizata.

Joi, in cursul uneia din aceste operatiuni, aproape de rutina pentru navele de salvare care patruleaza in largul Libiei, paza de coasta a intervenit pentru a-i ajuta pe ocupantii unei barci pneumatice care lua apa. La bord au salvat 106 IMIGRANTI si au recuperat 12 corpuri.

Potrivit primelor detalii culese de voluntarii care i-au gazduit pe IMGRANTI, s-a creat un moment de panica atunci cand barca a inceput sa ia apa. Majoritatea victimelor au murit strivite, iar celelalte inecate. Barbatul din Sierra Leone a explicat ca nu a putut face nimic pentru a-si salva sotia, de teama sa nu-si piarda fetita.

CITESTE SI: ROMANIA se ofera sa preia aproape 2000 de IMIGRANTI CLANDESTINI 

Potrivit estimarilor Organizatiei Internationale pentru Migratie (OIM), prezentate la 10 iulie, peste 150.000 de IMIGRANTI au ajuns in Europa prin MAREA MEDITERANA de la inceputul anului, dintre care jumatate in ITALIA, unde sosirile sunt superioare recordurilor inregistrate in 2014, iar restul in GRECIA, unde debarca acum in fiecare zi in jur de 1.000 de refugiati.

In largul Libiei, in timpul traversarii lor periculoase si-au pierdut viata mai mult de 1.800 de persoane in acest an.

Sursa foto: bbc.co.uk