Italia. O badantă româncă a primit o moștenire considerabilă de la bătrâna pe care o îngrijea

O badantă româncă, în vârstă de 45 de ani, din Italia, a primit, prin testament, casa bătrânei pe care a îngrijt-o ani la rând, în vârstă de 92 de ani.

Potrivit giornaledibrescia.it citat de știridiaspora.ro, românca, pe numele ei Antoneta, a fost acuzată că ar fi forțat-o pe italiancă să o treacă în testament, însă bătrâna dezminte aceste informații spunând că era conștientă atunci când și-a făcut testamentul și când a decis cui să îi lase bunurile sale după ce moare.

Bătrâna are șase nepoți, iar aceștia au apelat la judecători pentru a contesta testamentul. În timpul procesului, italianca a fost plasată într-un centru pentru bătrâni. Ea a explicat, printr-o scrisoare, de ce a lăsat bunurile româncei.

Citește și: ITALIA. SFÂRȘIT TRAGIC PENTRU O ROMÂNCA! A MURIT SUB OCHII FIICEI SALE DE 14 ANI

„Am ajuns la această decizie pentru că m-am simțit abandonată de voi toți. Așa cum voi nu v-ați simțit obligați față de mine cu ceva, la fel și eu am considerat că sunt liberă să decid ce voi face și cui voi lăsa bunurile mele după ce nu voi mai fi. Am avut de la această femeie atenția și afecțiunea pe care nu am primit-o niciodată de la voi. Doresc ca deciziile mele să fie respectate! Vreau să îi dau Antonetei posibilitatea să-și trăiască viața liniștită și cu demnitate”, a scris italianca în scrisoare.

La finalul procesului, testamentul a fost considerat valid și românca a precizat că se va adresa unui judecător ca să poată să o aducă pe bătrână înapoi acasă și să aibă grijă de ea pentru că nu ar fi trebuit niciodată să ajungă într-un azil.

Sursa foto: adevarul