Italia revine la viață! Granițe deschise pentru turiștii europeni

Italienii fac un nou pas spre normalizare şi pentru relansarea turismului

Italia și-a redeschis granițele pentru turiștii europeni după o lună de relaxare treptată a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Italia este una dintre țările europene care au suferit cel mai mult din cauza COVID-19.

Autoritățile italiene speră ca, odată cu redeschiderea granițelor pentru turiștii europeni să-și salveze sezonul turistic estival. Zborurile internaționale au fost reluate pe trei dintre cele mai mari aeroporturi din Italia: Roma, Napoli și Milano. Și circulația trenurilor este liberă între cele 20 de regiuni ale țării. Această relaxare a transportului fără restricții provocat numeroase ambuteiaje rutiere în special în zona Siciliei.

Magazinele, cafenelele şi restaurantele au fost redeschise, precum şi majoritatea monumentelor şi site-urilor turistice: Basilica Sfântul Petru, Colosseumul din Roma, ruinele din Pompei, turnul din Pisa, catedralele din Milano şi Florenţa, muzeele din Vatican.

“Găzduirea de turişti înseamnă repornirea economie şi a da posibilitatea de a muncii artizanilor, comercianţilor, antreprenorilor şi hotelierilor”, a declarat ministrul italian al Afacerilor Externe, Luigi Di Maio.

La rândul său, sectorul agricol italian, mare consumator de mână de lucru din străinătate, a salutat şi el, prin vocea sindicatului Coldiretti, redeschiderea frontierelor care va permite “ca aproximativ 150.000 de muncitori sezonieri comunitari, proveniţi din România, Polonia şi Bulgaria, să intre în ţară fără să fie obligaţi să respecte carantina”.

Italia a înregistrat în ultimele trei luni nu mai puțin de 33.500 de decese cauzate de pandemia de coronavirus.

Sursa foto: la republica