Italia si Malta au SALVAT 832 de imigranti

Autoritatile italiene si malteze au anuntat ca au SALVAT, sambata, peste 800 de IMIGRANTI pe Marea Mediterana, in timp ce Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) a avertizat ca s-ar putea ca alte cateva sute sa fi pierit in apele marii, relateaza luni agentia DPA.

Marina italiana a comunicat ca a strans de pe mare 749 de persoane in cursul a cinci operatiuni, inclusiv 100 de femei, 61 de copii, dintre care un nou-nascut. Alti 83 de IMIGRANTI, inclusiv doi copii mici, care se aflau la bordul unei ambarcatiuni precare, au fost SALVATI in largul coastelor malteze de un cargou.

Citeste si: ZECI DE PERSOANE DISPARUTE, IN URMA UNUI NAUFRAGIU PRODUS IN LARGUL MALAYSIEI

Italia efectueaza cea mai mare parte a operatiunilor sale de cautare si SALVARE in centrul Marii Mediterane. Ea a lansat in octombrie 2013 misiunea de patrulare “Mare Nostrum”, ca urmare a naufragiului din apropiere de insula italiana Lampedusa soldat cu moartea a 366 de IMIGRANTI.

Roma a afirmat ca nu mai poate face fata situatiei singura si a facut apel la FRONTEX, agentia Uniunii Europene in problema frontierelor, sa preia misiunea de SALVARE a IMIGRANTILOR care sosesc pe mare.

Potrivit OIM, 5.200 de IMIGRANTI au ajuns in Italia vineri si sambata. Se estimeaza ca cel putin 80.000 de imigranti au sosit de la 1 ianuarie, comparativ cu peste 43.000 in tot cursul anului trecut.

Citeste si: NUMARUL VAGABONZILOR ROMANI DIN CENTRUL LONDREI S-A TRIPLAT DUPA RIDICAREA RESTRICTIILOR PE PIATA MUNCII

Intre timp, numarul MORTILOR descoperiti la bordul unei ambarcatiuni cu IMIGRANTI in apele malteze a ajuns sambata la 29, fata de 11 cat se credea initial, printre cei decedatii fiind si o femeie, a indicat politia malteza.

Sursa foto: romaniatv.net