Italia. Vești proaste pentru românii care vor cetățenia italiană. Anunțul făcut de Matteo Salvini

Vești proaste pentru românii care vor cetățenia italiană. Matteo Salvini a anunțat că timpul pentru acordarea cetățeniei se prelungește până la patru ani.

Măsura se va aplica bineînțeles tuturor cetățenilor care solicită cetățenia italiană. În prezent, timpul maxim de soluționare a unui dosar pentru obținerea cetățeniei italiene este de doi ani. Matteo Salvini a anunțat practic o dublare a acestui timp nu pentru că n-ar mai vrea să le acorde, ci din cauza cererilor extrem de numeroase susține acesta. El vrea totodată o verificare mai atentă a solicitanților care au ajuns să prezinte chiar și documente false.

Vicepremierul Italiei a precizat că s-a ajuns la un număr de peste 300 000 de cereri anuale de acordare a cetățeniei italiene, număr ce depășește capacitatea autorităților de la Roma de a da un răspuns rapid.

Salvini menționează că 60 % dintre cereri primesc răspuns negativ, iar dacă ritmul de cereri va continua, aparatul statului va fi practic blocat.  El a menționat de asemenea că ar fi vorba despre o perioadă maximă în urma căreia solicitantul de cetățenie ar putea primi un răspuns. Așadar, un solicitant de cetățenie ar urma să primească un răspuns în maximum patru ani.

Sursa foto: BBC