Îți place mâncarea condimentată? Cum se gătește lintea picantă

Îți place mîncarea picantă? Atunci trebuie neapărat să-ți gătești o porție de linte picantă pentru că nu vei regreta. În plus, lintea se gătește mai repede și mai simplu decât ruda ei, fasolea.

De ce ai nevoie ca să gătești mâncarea de linte picantă:

400 g linte
1 ardei iute
8 linguri ulei
500 g pulpă de porc
sare
piper
1 ceapă

Cum prepari mâncarea de linte picantă:

Speli lintea și o pui la fiert în apă cu sare, după gust. O lași până când se înmoaie și scade apa. O scurgi și păstrezi câteva linguri de zeamă. Tai carnea cubulețe, o condimentezi cu sare și piper și o rumenești în 6 linguri cu ulei, până când furculița intră cu ușurință în ea. Încingi restul de ulei, pui ceapa tocată și o lași până când devine sticloasă. Adaugi lintea, zeama păstrată și ardeiul iute feliat. O condimentezi cu sare și piper, apoi călești lintea câteva minute, adaugi carnea și mai ții ca să se combine aromele.

Sursă rețetă și foto: clickpoftăbună.ro