Iti urasti jobul? 5 moduri prin care iti distrugi sanatatea

Un salariu de vis, un program flexibil, colegi de nota 10 si o munca pe care o faci cu placere! Cam asa ar suna jobul de vis in opinia multora, insa din pacate, de cele mai multe ori nu se intampla deloc asa.

Daca te enervezi numai cu gandul ca trebuie sa te duci la serviciu, pe langa faptul ca nu dai randamentul scontat si nu iti faci treaba cu placere, iti distrugi si santatea. Iata cinci moduri prin care iti faci rau daca iti urasti jobul.

1. Iti afecteaza sistemul imunitar

Daca pana acum se credea ca stresul de la locul de munca este provocat de programul prea incarcat si orele lungi petrecute la birou, oamenii de stiinta incep sa reconsidere aceasta presupunere. Potrivit Huffington Post, acest stres este provocat de starea psihica negativa pe care cei in cauza o experimenteaza atunci cand se afla la lucru.

Iar daca simti ca eforturile tale nu sunt apreciate de colegi, dar mai ales de sefi, ajungi sa experimentezi sentimentul de frustrare si chiar unele forme de depresie. Asta inseamna ca devii o persoana stresata, cu un sistem imunitar la pamant.

2. Nu te mai odihnesti corespunzator

Este demonstrat stiintific ca oamenii care sunt nefericiti la locul de munca au probleme cu somnul. In timp, faptul ca iti vine greu sa adormi sau te trezesti peste noapte si nu te odihnesti atat cat ar trebui iti va afecta sanatatea. Apare starea de iritabilitate, slabirea organismului, nervozitatea si chiar anumite boli.

3. Iti afecteaza relatia

Unul dintre cele mai grave efecte pe care nemultumirea legata de job o are asupra vietii tale este ca iti poate afecta relatia. Potrivit unui studiu britanic, oamenii care sunt nefericiti la locul de munca au o viata sexuala mai putin satisfacatoare si au parte de mai multe probleme in relatie.

In plus, oamenii de stiinta au descoperit ca exista o legatura directa intre starea de sanatate generala si o relatie fericita. Deci, cu cat eviti sa aduci acasa problemele de la serviciu, cu atat relatia ta nu va avea de suferit.

4. Te face sa acumulezi kilograme in plus

Nu o spunem noi, au demonstrat-o cercetatorii asiatici. Se pare ca o viata nefericita la birou te predispune sa faci alegerile nepotrivite in ceea ce priveste alimentatia. Atfel spus, dupa o zi lunga si obositoare la locul de munca sunt mai multe sanse sa te infrupti dintr-o pizza sau o inghetata decat sa te duci la sala sa transpiri pe bicicleta.

5. Ai mai multe sanse sa te imbolnavesti grav

Stresul si frustrarea de la locul de munca te pot imbolnavi grav. Potrivit unui studiu efectuat pe mai mult de 20.000 de asistente medicale din SUA, un job stresant este la fel de riscant pentru sanatate precum fumatul sau lipsa activitatilor fizice, adica un stil de viata sedentar. In timp, acest lucru creste riscul de diabet, boli de inima sau chiar cancer.

Sursa foto: sofeminine.co.uk