IUBIRILE CROITORESEI – Sira, interpretata de ADRIANA UGARTE, face valuri si in Romania! VIDEO

IUBIRILE CROITORESEI (El tiempo entre costuras) este un serial spaniol care prinde teren si la publicul din Romania, dupa ce in Spania a facut valuri. Realizat dupa romanul IUBIRILE CROITORESEI, scrise de Maria Duenas, serialul este difuzat din 15 ianuarie la Euforia TV, de luni pana joi, de la ora 20.00.

IUBIRILE CROITORESEI a fost un success grandios de audienta in Spania. Serialul are 17 episoade si este ecranizarea cartii scrise de Maria Duenas, roman de dragoste tiparit in 30 de tari, cu peste trei milioane de exemplare vandute. Rolul principal, Sira Quiroga, este interpretat de frumoasa Adriana Ugarte.

Serialul IUBIRILE CROITORESEI a creat un mecanism cel putin curios in Spania: au disparut toate masinile de cusut de pe piata. Datele Amazon. es arata ca odata cu difuzarea serialului, s-a inregistrat o explozie a vanzarilor masinilor de cusut: cu peste 135%!

IUBIRILE CROITORESEI este un adevarat deliciu pentru iubitoarele de moda.  Sira, personajul principal al filmului, traieste o viata agitata intr-o Spanie zbuciumata din punct de vedere istoric, totul printre modele unice de design vestimentar, materiale si cusaturi. De fapt, Sira, interpretata magnific de Adriana Ugarte, este un spion britanic deghizata in croitoreasa stilata. Sau invers.

Romanul IUBIRILE CROITORESEI, scris de Maria Duenas, a fost best seller in 30 de tari. Serialul i-a calcat pe urma si a inregistrat audiente record in Spania, fiecare episod difuzat fiind lider detasat de audienta, cu peste cinci milioane de telespectatori, devansand de fiecare data emisiuni celebre precum talent show-ul Vocea Spaniei.

María Duenas a povestit ca Sira a fost creata din amintirile mamei sale. Desi nu a crezut niciodata ca va deveni autoarea unui best-seller, cu aproape 20 de ani de experienta ca profesoara si avand un doctorat in filologie engleza,intr-o zi a decis ca este timpul pentru ceva nou: “Am fost mereu o cititoare foarte buna, am fost implicata in lumea limbajului, cum functioneaza si am avut mereu o imaginatie activa, asa ca m-am hotarat sa ma folosesc de aceste atuuri.”

IUBIRILE CROITORESEI: Rezultatul a fost surprinzator: romanul de debut “Iubirile croitoresei”, o poveste epica in care se reunesc elemente de istorie, aventura, dragoste si conspiratii politice. Duenas a mai spus ca anii in care a lucrat in mediul academic au ajutat-o enorm in acest proces creativ, care a presupus si foarte multa documentare.

Povestea se deruleaza in Madrid, Africa de Nord si Lisabona si totul are loc in contextul razboiul civil din Spania si mai apoi, Cel de-al doilea razboi mondial. Familia ei, in special mama sa a fost inspiratia perfecta pentru construirea povestii. Mama Mariei a fost ultimul copil al unei familii cu inca 4 frati. Ea s-a nascut in 1940 in protectoratul spaniol al Marocului (care a existat intre 1912 si pana in 1956, cand Marocul si-a dobandit independenta). Dueñas a crescut ascultand povesti legate de acea perioada de timp si de locurile de atunci.

IUBIRILE CROITORESEI: Inspirata de povestea familiei sale, Maria Duenas a conturat atmosfera atat de speciala si realista a romanului. Apoi a cercetat indelung pentru a pigmenta cat mai bine povestea cu detalii. Ea a aflat multe lucruri interesante despre administratia spaniola in Maroc si a devenit interesata de un personaj: Juan Beigbeder, inaltul comisionar al protectoratului Marocului. El a fost inspiratia pentru perioada de timp abordata in roman si cel care a facut-o sa cerceteze mai mult despre teoriile conspirative legate de Marocul acelor timpuri. Asa s-a nascut povestea de spionaj si asa a prins un contur mai clar si Sira.

Personajul principal, Sira Quiroga este o croitoareasa ce devine designer de couture. Duenas a vrut ca Sira sa fie o croitoreasa din mai multe motive. Ea are multe amintiri legate de croitoresele in casele carora a poposit de multe ori pe vremea cand era copil si isi aminteste clar cum lucrau, ce vorbeau, cum aratau bucatile de materiale raspandite pe podea.

IUBIRILE CROITORESEI: “Stiam ca povestea va fi ca un drum si stiam ca trebuie sa existe o transformare, un progres al personajului, cum a calatorit din loc in loc si cum personajul ei a crescut. Ea devine din ce in ce mai independenta, mai in control in ceea ce priveste viata ei, pentru ca la inceput ea se lasa influentata de altii, de mama ei, de prietenul ei, de iubitul ei – ea nu detine controlul asupra propriei vieti.” La un moment dat, Sira reuseste sa transmita informatie clasificata prin cusaturile pe care le aplica hainelor, cusaturi ce reprezinta un mesaj transmis in cod Morse.