Iubirile lui Geo COSTINIU, Alain Delon al Romaniei: Tot timpul am cautat un ideal! VIDEO

Regretatul actor Geo COSTINIU, supranumit Alain Delon al Romaniei datorita asemanarii sale cu actorul francez, declara in urma cu cativa ani ca tot timpul a cautat idealul in iubire, motiv pentru care a si fost casatorit de cinci ori. 

Cat de mult a iubit Geo Costiniu? O povesteste chiar el, intr-un interviu acordat pentru Antena 1 in 2010.

“Mai mult eu am fost iubit. Aveam o cabiniera care imi facea selectia pur si simplu. Fel de fel de domnisoare din sala, care fusesera la spectacol si le-a placut spectacolul sau le-am placut eu. Veneau la cabina dupa spectacol. Faptul ca am fost insurat de cinci ori cred ca spune ca tot timpul eu mi-am cautat acest ideal. A fost ca un fel de loz in plic… mai tragi o data, mai tragi o data… si am tot tras. Sper sa se fi terminat punga de lozuri”, povestea marele actor Geo Costiniu. 

Cat despre viata sa din ultimii ani, Costiniu spunea cu regret ca viata sa nu este tocmai decenta. “Nu. Nu e un trai decent. Sa explic si de ce… sunt n, n, n motive…”, spunea Geo Costiniu in urma cu trei ani.

Intrebat ce parere are despre faptul ca este comparat cu Alain Delon, Geo Costiniu a raspuns: “N-a fost vina mea, a fost bafta lui Alain Delon ca nu m-am nascut in Franta”.

Geo Costiniu a murit, marti, la varsta de 63 de ani. Considerat un geniu al teatrului si filmului romanesc, actorul Geo Costiniu s-a nascut pe 23 aprilie 1950 in Bucuresti si a fost absolvent al Institutului de Arta teatrala si Cinematografica, Facultatea de Teatru – Sectia Actorie (promotia 1973).

Geo Costiniu a inceput sa joace in televiziune inca de la varsta de opt ani, fiind considerat unul dintre copiii “minune”, ajungand ca la 14-15 ani sa evolueze pe langa studentii de la Teatru in roluri de licean, la Casa Studentilor din Bucuresti. Dupa absolvirea facultatii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Radulescu si Octavian Cotescu, el a debutat pe scena Teatrului Bulandra, pe cand era student in anul IV, sub indrumarea regizorului Liviu Ciulei.

Din 1974, Costiniu este actor la Teatrul Giulesti (azi Teatrul “Odeon”), iar debutul in cinematografie si l-a facut in 1972 cu un rol secundar in filmul “Parasutistii” regizat de Dinu Cocea. Cel mai important rol il are insa in 1978, in filmul regizat de Timotei Ursu, “Septembrie”, o drama si o poveste de dragoste absolut superba, unde o are partenera pe Anda Onesa.