Iulia Ionescu a fost gasita in tren! Eleva olimpica fusese la o manastire din Suceava. UPDATE

Iulia Ionescu, eleva de la Colegiul Sf. Sava disparuta miercuri din Bucuresti, a fost gasita sambata, in jurul orei 17.30. Fata a fost identificata de politisti intr-un tren care venea dinspre Suceava si se indrepta spre Bucuresti. Iulia Ionescu mergea catre casa, insa dupa ce a fost recunoscuta, a fost coborata in statia Focsani si identificata de politisti. Dupa aceste proceduri, ea a fost transportata in Capitala cu o masina apartinand IGPR.

Seful Politei Romane, Petre Toba, a declarat intr-o conferinta de presa ca Iulia Ionescu a fost gasita cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii (SRI), ca este teafara si a confirmat ca la aceasta ora (21.10) se indreapta spre Bucuresti. Toba a explicat ca Iulia Ionescu nu era imbracata in straie monahale, asa cum se vehiculase initial, ci purta aceleasi haine cu care plecase de acasa, respectiv un palton si culoare neagra si pantaloni. 

Seful Politiei Romane a mai spus ca Iulia Ionescu nu a fost identificata de seful de tren, asa cum se anuntase initial, ci de politisti, adaugand ca fata a colaborat cu politistii inca din primul moment, dupa ce a fost gasita.

“Primul lucru pe care l-am facut dupa ce am aflat ca este teafara, am informat mama fetitei. Mama a avut o discutie cu vicepremierul Oprea. Fetita a colaborat cu politistii inca din primul moment. Au fost inclusiv politiste in echipa. Abia astepta sa ajunga acasa la familie. Am avut date si informatii ca este in zona Suceava, date confirmate. In momentul in care a fost identificata, era imbracata cu aceleasi haine cu care plecase de acasa, un palton de culoare neagra si pantaloni. Seful de tren nu a avut niciun fel de participare la acest lucru. Ea a fost identificata in deplasare in tren de catre Politie. Este o reusita, multumim tuturor celor care au participat. Am gasit-o intr-un tren care se deplasa de la Suceava catre Bacau“, a declarat Petre Toba, intr-o conferinta de presa sustinuta sambata seara, la ora 21.00.

UPDATE ora 20.44: Telefoanele parintilor Iuliei Ionescu au fost interceptate, potrivit unor informatii din cadrul anchetei. Anchetatorii se asteptau ca fata sa ia mai devreme sau mai tarziu legatura cu parintii, astfel ca in momentul in care fata a sunat-o pe mama sa, plangand, ea a putut fi localizata de autoritati.

UPDATE ora 20.33: Daniel IONESCU, tatal IULIEI IONESCU:Deja aveam unele indicii, daca imi ascultati interventiile, incepand de ieri cand am vazut cum se lucreaza la acest caz am si spus ca sperantele mele au crescut cu 90%, aveam ferma convingere ca astazi, cel tarziu maine, va fi gasita. Vorbesc despre faptul ca am vazut cum se lucreaza si ce desfasurare de forte este. Sunt foarte bucuros. Nu am vorbit cu ea la telefon, nu am avut cum. Va rog sa-mi intelegeti durerea si bucuria, nu vreau sa vorbesc acum despre un duhovnic. Nu stiam despre asta. Cred ca absolut corect si moral era ca atunci cand duhovnicul a primit un email sa fie informati parintii. O sa va tinem la curent ce o sa facem”.

UPDATE ora 20.25: Surse sustin ca Iulia Ionescu si-a contactat mama la ora 16.43, i-a spus ca-i pare rau pentru ce a facut si ca vrea sa se intoarca acasa. In jurul orei 17.00, Iulia i-a trimis un mesaj in care perciza ca este pe drum spre casa.

UPDATE ora 20.17: Iulia Ionescu se afla la aceasta ora intr-o masina apartinand Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si va fi adusa in Bucuresti. Intreaga operatiune este coordonata de IGPR. La ora 20.30 va fi sustinuta o conferinta de presa la Politie.

UPDATE ORA 20.12: Identitatea fetei a fost confirmata de Politie in urma verificarilor facute la Focsani. Iulia Ionescu urmeaza a fi adusa in orele urmatoare in Bucuresti. Dupa ce se va stabili unde a fost, cel mai probabil va fi supusa unor sedinte de consiliere psihologica. 

Iulia Ionescu ar fi fost la o manastire din Suceava, iar in momentul in care a fost recunoscuta de seful de tren, purta straie monahale. Se pare ca duhovnicul fetei, Visarion Alexa, a avut dreptate cand a declarat ca Iulia vroia sa mearga la o manastire de maici, pentru a se calugari. Eleva se afla la aceasta ora in statia Focsani, insotita de politisti, pentru a i se confirma identitatea. Daca se dovedeste ca intr-adevar fata gasita in tren este Iulia Ionescu, ea va fi adusa in Capitala.

Iulia Ionescu a fost identificata in jurul orei 17.30 in statia Pascani, iar ulterior au fost fost anuntati politistii, care au urcat in tren la Bacau. Insotita de politisti, fata a coborat in statia Focsani.

Alina Predescu, purtator de cuvant al CFR:Seful de tren a identificat-o in jurul orei 17.30, era imbracata in vesmant de calugarita, imediat a anuntat Politia. La statia Pascani a anuntat politia, la Bacau a urcat Politia in tren, ulterior au insotit-o si au coborat din tren in statia Focsani. Insotita de Politie au coborat la Focsani. Probabil ca este un demers al Poltiei. Ea calatorea cu bilet. Prima data nu si-a dat seama, ulterior la un nou control isi daduse jos vesmantul din cap si i s-a parut ca seamana cu imaginea care a circulat in media”.

Potrivit unor surse, ar mai fi existat un martor care a afirmat ca a vazut-o pe Iulia Ionescu in zona Constanta. Femeia ar fi declarat ca a vazut-o la ora 11.00 intr-un autocar care mergea spre Suceava. Fata a urca din Cotul Vaii din judetul Constanta, insotita de o tanara si un tanar intre 25 si 30 de ani. La fiecare popas, fata cobora fie cu unul dintre ei, fie cu amandoi. Femeia sustine ca fata care parea a fi Iulia Ionescu nu era timorata.

“A coborat la Roman. S-a intamplat miercuri pe la ora 11.00 si in jurul orei 16.00 a coborat. Eu am ajuns pe la 17.00 la Falticeni. Nu am stiut ca este ea, abia aseara am vazut la televizor. Nu stiu daca era fortata, dar de fiecare data au coborat impreuna. Au mancat ceva, au baut Cola parca. Fetita tot timpul se afla in centru, in fata baiatul si in spate cealalta fata”, a povestit martora.

Afla aici detalii despre disparitia elevei Iulia Ionescu

vom reveni cu amanunte.

Iulia Ionescu, eleva olimpica la Colegiul Sf. Sava din Bucuresti, a disparut fara urma miercuri, iar politistii au dat-o in urmarire nationala. Iulia Ionescu a intrat la liceu cu media 10, fiind cunoscuta de profesori si colegi drept o eleva eminenta si cuminte.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Constantin Stoica, a declarat ca nicio manastrire ortodoxa nu primeste in monahism minori, iar daca un minor ar cere gazduire intr-un astfel de lacas ar fi contactate organele abilitate.

Pentru coordonarea operatiunilor de cautare a tinerei disparute, la nivelul Politiei Capitalei a fost constituit un centrude comanda din care fac parte directorul adjunct al Politiei Capitalei pe linie de investigatii criminale, seful Politiei Sectorului 5, si cate un reprezentant din partea Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane si a Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Politia Capitalei a solicitat, vineri, sprijinul cetatenilor pentru a o gasi pe eleva de la Colegiul “Sf. Sava”, data disparuta dupa ce nu a mai ajuns miercuri la scoala, si a facut publice in acest sens semnalmentele acesteia.