IULIA IONESCU, eleva olimpica disparuta, data in urmarire nationala. Mesajul cutremurator al mamei! FOTO

IULIA CRISTINA IONESCU, eleva disparuta de trei zile, a fost data in urmarire nationala. Parintii elevei olimpice de la Colegiul Sfantul Sava din Capitala sunt disperati si cred ca fata de 15 ani nu a fugit de acasa, ci ca a fost sechestrata. Politistii au dat-o in urmarire generala si o cauta inclusiv la manastirile din apropierea Bucurestiului si verifica toate persoanele cu care Iulia a vorbit la telefon in ultimele 10 zile dinaintea disparitiei. 

Intr-un apel emotionant familia elevei Iulia Ionescu a atras atentia ca Iulia nu se afla in nicio manastire, deoarece “la manastire nu te poti ascunde”, ci este acum sechestrata si in suferinta. Surse din cadrul anchetei au dezvaluit ca fata i-a lasat mamei sale un bilet in care scrie ca vrea sa se calugareasca. De asemenea, anchetatorii stiu ca adolescenta si-a vandut telefonul marti, in jurul orei 13.00. 

“Fata l-a vandut de bunavoie. Ne-am gandit si noi sa nu fi fost cu cineva afara, sa o constranga. Nu era. Fata avea privirea pierduta, ingandurata. Timida si pierduta. I s-a cerut buletinul si toate cele. S-a facut ca-l cauta in geanta cateva minute, dupa aceea a spus ca nu are actele telefonului, dar aduce ea cutia cu actele si buletinul. Fata era timida si voia sa ia banii cat mai repede si sa plece”, a declarat, pentru Romania TV, reprezentantul magazinului.

Afla aici mai multe detalii despre Iulia Ionescu

Totusi, familia Ionescu atrage atentia ca Iulia nu se afla in nicio manastire, deoarece “la manastire nu te poti ascunde” si cred ca fata lor este sechestrata.

“I-as multumi bunului Dumnezeu sa o gaseasca la o manastire. Dar mie mi se pare ca se merge pe ipoteza asta in care stam linistiti. Poate a fost ademenita, nu stiu, avea si acel Iphone… Ce sa crezi, cand e vorba despre un copil eminent, care are numai 10, care nu merge in cluburi si baruri?”, se teme tatal fetei de ce poate fi mai rau.

Iulia nu este din cale-afara de credincioasa, spune Daniel Ionescu, in ciuda faptului ca la varsta ei, de doar 15 ani, avea deja de ceva timp un preot duhovnic, caruia i se confesa. „Duminica se ducea cu bunica ei la biserica. Este credincioasa, vrea sa viziteze manastiri. Discuta cu preotul de acolo, ii spunea ‘parinte, mie mi-ar placea sa ma rog la manastire’. Da, foarte frumos, dar de aici pana sa zici ca a fugit la manastire…”, nu crede tatal in aceasta ipoteza.

Totusi, Iulia Ionescu a mai avut un episod in trecut, in care a spus ca vrea sa plece la manastire. „A vorbit cu parintele aceleasi lucruri, dar nu a plecat, nu si-a facut vreun bagaj”, spune Daniel Ionescu, pentru gandul.

„Ultima oara am fost amandoi la mall, sambata. Am stat la Diverta, ea si-a cumparat ‘Ciocoii vechi si noi’, avea nevoie la scoala. A baut un suc de portocale, era foarte grijulie cu chestiile astea. Ne-am plimbat, am vorbit, am glumit”, isi aminteste Daniel Ionescu cum si-a petrecut ultima oara timpul cu fiica sa, inainte sa inceapa toata nebunia disparitiei.

Desi sotii Ionescu sunt divortati de 6 ani, iar Iulia locuieste cu mama ei, tatal spune ca relatiile dintre ei au ramas ca intr-o familie normala: „Mergem impreuna in excursii, in vacante, si in tara, si afara. Sambata iesim impreuna”.

Totusi, Iulia nu este ca cei mai multi adolescenti de varsta ei. si in timpul liber, ea se dedica invataturii.

„Ea din generala a fost asa, o face cu usurinta. Asa a fost ea, un copil silitor. Nu sta zeci de ore sa toceasca, nu e presiune pe ea, de genul stai si invata ca daca nu iti dau una peste bot. As intelege atunci sa-si ia lumea in cap. Dar nu e cazul, ma rog eu de ea si ii spun nu te mai duce la toate olimpiadele. in clasa a opta, ea a cerut sa faca meditatii, ca sa se simta mai pregatita”, spune tatal Iuliei.

 

Duhovnicul Iuliei Ionescu a fost audiat de politisti si a prezentat anchetatorilor continutul unui mail in care fata de 15 ani il anunta ca doreste sa se calugareasca. Potrivit unor surse din Politie, citate de agentia Mediafax, preotul parhoh al Bisericii “Sfantul Nicolae” Militari, Visarion Alexa, a declarat politistilor ca stia de la Iulia Cristina Ionescu faptul ca aceasta intentiona sa urmeze “o viata monahala” si chiar a pus la dispozitia anchetatorilor un mail primit de la fata in varsta de 15 ani, in care il anunta ca doreste sa plece la o manastire.

Anchetatorii urmeaza sa vizioneze imaginile surprinse de toate camerele de luat vederi din zona, pentru a se stabili traseul Iuliei Cristina Ionescu. Sursele citate au mai declarat pentru Mediafax ca urmeaza sa fie scoasa lista convorbirilor telefonice ale fetei si sa fie audiati toti colegii de clasa ai acesteia.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, preotul Constantin Stoica a declarat pentru „Evenimentul zilei” ca, pana in acest moment, eleva nu a apelat la vreun lacas de cult. „Daca ar fi ajuns la o manastire, ar fi fost salvata. Staretul sau stareta unei manastiri nu au voie sa primeasca o persoana minora. Noi respectam legea Statului Roman si, daca minora ar fi ajuns la o manastire, s-ar fi adus la cunostinta autoritatilor acest lucru. Oricarei persoane care apeleaza la aceste asezaminte i se cere buletinul”, a precizat parintele Stoica.

Ministerul Administratiei si Internelor a anuntat vineri ca, din dispozitia lui Gabriel Oprea, viceprim-ministru pentru securitate nationala, ministru interimar al afacerilor interne, o echipa de specialisti din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane va acorda sprijin Politiei Capitalei in activitatile derulate pentru gasirea minorei disparute la data de 12 februarie a.c.

Echipa de specialisti din cadrul Directiei de Investigatii Criminale – I.G.P.R. va sprijini si coordona activitatile de cautare a minorei la nivel national. La nivelul Politiei Capitalei a fost constituit punctul de comanda pentru gasirea minorei, fiind desfasurate activitati conform procedurilor in vigoare.

De asemenea, s-a dispus ca structurile de informatii ale M.A.I. sa sprijine actiunile de cautare ale Politiei.

SEMNALMENTELE IULIEI IONESCU

Politia Capitalei a cerut sprijunul populatiei in incercarea de a da de urma fetei. IULIA CRISTINA IONESCU are urmatoarele semnalmente:
• inaltime 1,67 m; greutate 50 kg; fata ovala; ten de culoare deschisa; ochi verzi; par saten inchis lung si drept; barbie rotunda.
• La data disparitiei era imbracata cu pantaloni negri, camasa alba, pulover mov, scurta neagra cu nasturi aurii si ghete negre.

Cei care au vazut-o sau pot oferi detalii cu privire la persoana disparuta, sunt rugati sa anunte Politia Capitalei, apeland numarul unic de urgenta 112.