IULIA IONESCU, ipoteze avansate de politisti cu privire la disparitia elevei de la Sf. Sava

Iulia Ionescu vroia sa se calugareasca! Duhovnicul elevei Iulia Ionescu de la Colegiul “Sfantul Sava” din Bucuresti, care a disparut, miercuri, in drum spre scoala, a fost audiat de politisti si a prezentat anchetatorilor continutul unui mail in care fata de 15 ani il anunta ca doreste sa se calugareasca, potrivit unor surse din Politie.

Potrivit surselor citate, preotul parhoh al Bisericii “Santul Nicolae” Militari, Visarion Alexa, a declarat politistilor ca stia de la Iulia Cristina Ionescu faptul ca aceasta intentiona sa urmeze “o viata monahala” si chiar a pus la dispozitia anchetatorilor un mail primit de la fata in varsta de 15 ani, in care il anunta ca doreste sa plece la o manastire.

In acest context, politistii au facut deja o adresa catre Patriarhia Romana pentru a se verifica daca eleva Iulia Ionescu a ajuns la vreuna dintre manastirile din tara.

Vezi aici detalii despre disparitia Iuliei Ionescu si Video

Politistii care o cauta pe Iulia Ionescu i-au mai audiat pe parintii fetei, care au dat detalii cu privire la comportamentul si anturajul Iuliei Ionescu. Totodata, ei au luat imaginile surprinse de camerele din zona statiei de metrou Eroilor, unde fata s-a despartit de mama ei, miercuri, in jurul orei 12.00, urmand sa mearga la scoala.

De altfel, anchetatorii urmeaza sa vizioneze imaginile surprinse de toate camerele de luat vederi din zona, pentru a se stabili traseul Iuliei Cristina Ionescu.

In urma verificarilor, politistii au stabilit ca, in seara zilei de miercuri, Iulia Ionescu a ajuns la un magazin din Sectorul 1, unde si-a vandut telefonul mobil, un I Phone 5, si lantisorul din aur. Identificat de autoritati, barbatul care a cumparat telefonul si lantul minorei a fost audiat si a povestit ca, ulterior, le-a vandut mai scump unei alte persoane.

Sursele citate au mai declarat pentru Mediafax ca urmeaza sa fie scoasa lista convorbirilor telefonice ale Iuliei si sa fie audiati toti colegii de clasa ai acesteia.

In acest moment, la nivelul Politiei Capitalei a fost constituit un grup de lucru din care fac parte directorul adjunct al Politiei Capitalei pe linie de investigatii criminale, seful Politiei Sectorului 5, si cate un reprezentant din partea Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane si a Departamentului de Informatii si Protectie Interna.

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca Iulia Ionescu este foarte credincioasa si a intentionat sa fuga de acasa la 12 ani, insa a fost oprita atunci de duhovnicul ei.

Mama fetei, care este divortata de tatal acesteia, primea de fiecare data un sms de la fiica ei atunci cand aceasta ajungea la scoala, insa miercuri acest lucru nu s-a mai intamplat, potrivit surselor citate.

Politistii au cautat-o pe adolescenta la mai multe manastiri, unde s-a presupus ca aceasta ar fi putut sa se duca, insa nu au gasit-o.

Iulia Ionescu este in clasa a IX-a si a intrat la liceu cu media 10.

Politia Capitalei a solicitat, vineri, sprijinul cetatenilor pentru a o gasi pe eleva de la Colegiul “Sf. Sava”, data disparuta dupa ce nu a mai ajuns miercuri la scoala, si face publice in acest sens semnalmentele fetei de 15 ani.

“Minora disparuta se numeste Ionescu Iulia Cristina, este in varsta de 15 ani si are urmatoarele semnalmente: inaltime 1,67 m, greutate 50 kg, fata ovala, ten de culoare deschisa, ochi verzi, par saten inchis lung si drept, barbie rotunda. La data disparitiei era imbracata cu pantaloni negri, camasa alba, pulover mov, scurta neagra cu nasturi aurii si ghete negre”, se arata in comunicat.

Cei care au vazut-o sau pot oferi detalii cu privire la fata, sunt rugati sa anunte Politia Capitalei, apeland numarul unic de urgenta 112.