Petre Toba, Live Text din conferinta de presa a Politiei Romane: Am avut informatii ca Iulia Ionescu este in zona Suceava

Seful Politiei Romane, Petre Toba, a sustinut sambata, la ora 21.00, o conferinta de presa in cadrul careia a adus clarificari cu privire la cazul elevei IULIA IONESCU, gasita in aceasta seara intr-un tren care plecase din Suceava si se indrepta spre Bucuresti, dupa ce disparuse miercuri din Capitala.

Mondo News a transmis in format Live Text principalele declaratii ale sefului Politiei Romane, Petre Toba.

– Minora disparuta pe 12 februarie este in acest moment in custodia Politiei Romne si se indreapta catre Bucuresti. Am beneficiat si de suportul SRI. In baza informatiilor obtinute, a resit in aceasta dupa-amiaza sa stabilim ca minora se afla in judetul Suceava, o echipa specializata de ofiteri din Directia de Operatiuni Speciale a reusit sa identifice minora si acum se deplaseaza cu aceasta catre Bucuresti. Din datele prezente, minora nu a fost victima niciunei infractiuni. Aceasta reusita este datorata cooperarii pe care Politia Romana a avut-o cu toate structurile cu atributii. In acest moment multumesc presei pentru suportula cordat, populatiei, ONG-urilor si tuturor celor care au fost alaturi pentru gasirea minorei.

Afla aici ultimele noutati despre Iulia Ionescu, eleva gasita intr-un tren care venea de la Suceava

– Primul lucru pe care l-am facut dupa ce am aflat ca este teafara, am informat mama fetitei. Mama a avut o discutie cu vicepremierul Oprea. Fetita a colaborat cu politistii inca din primul moment. Au fost inclusiv politiste in echipa. Abia astepta sa ajunga acasa la familie. Am avut date si informatii ca este in zona Suceava, date confirmate. 

– In momentul in care a fost identificata, era imbracata cu aceleasi haine cu care plecase de acasa, un palton de culoare neagra si pantaloni. Seful de tren nu a avut niciun fel de participare la acest lucru. Ea a fost identificata in deplasare in tren de catre Politie. Este o reusita, multumim tuturor celor care au participat. Am gasit-o intr-un tren care se deplasa de la Suceava catre Bacau.

_____

A fost si o celula de criza in acest caz, Iulia Ionescu fiind data in urmarire nationala, dupa ce mama minorei a depus o sesizare la Poltiia Sector 5. Politia Capitalei a demarat cautarile.