IULIA TIMOSENKO s-a intalnit cu SEPARATISTII de la Lugansk

Liderul partidului Batkivscina, IULIA TIMOSENKO, care candideaza la alegerile prezidentiale din Ucraina, s-a intalnit joi cu SEPARATISTII de la Lugansk (est), care ocupa sediul local al Serviciului de Securitate (SBU), a anuntat agentia ucraineana UNIAN.

Potrivit unui comunicat publicat de serviciul de presa al Batkivscina, negocierile IULIEI TIMOSENKO cu separatistii au durat trei ore, timp in care fostul premier ucrainean a incercat “sa gaseasca un compromis si sa-i convinga pe SEPARATISTI sa paraseasca sediul SBU din Lugansk.

Citeste si: UCRAINA, la un pas de RAZBOI cu RUSIA. Trupele rusesti sunt pe pozitii la granita

“Negocierile au fost tensionate, insa partile au ajuns la un anumit acord” care include propunerile lui TIMOSENKO, anunta Batkivscina, fara a preciza detaliile acestui acord.

Citeste si: UCRAINA: Un soldat a fost ranit intr-un asalt al prorusilor, RUSIA acuza SUA si UE ca au vrut sa provoace o revolutie 

“TIMOSENKO si-a exprimat speranta ca sediul SBU va fi eliberat in curand”, adauga formatiunea, mentionand ca IULIA TIMOSENKO a revenit deja la Kiev.

INSURGENTII PRORUSI care ocupa sediul local al serviciului de securitate (SBU) au numit, luni, un “guvernator popular”. De asemenea, ei au anuntat organizarea unui referendum la 11 mai in vederea unei decizii privind independenta regiunii, urmata de o eventuala alipire la Rusia.

Sursa foto: newscom.ua