Iulia Timosenko va pleca in Germania pentru ingrijiri medicale

Iulia Timosenko va pleca in Germania pentru a primi ingrijiri medicale, a anuntat luni partidul acesteia, transmite Mediafax.

Timosenko, artizana “revolutiei portocalii” in 2004 si fost premier, care sufera de hernie de disc, a aparut intr-un scaun cu rotile dupa eliberarea sa surpriza din inchisoare, sambata, la scurt timp dupa destituirea presedintelui Viktor Ianukovici.

“Fostul premier Iulia Timosenko a acceptat oferta de tratament a cancelarului Angela Merkel”, arata textul, care precizeaza ca Timosenko va asista mai intai la congresul Partidului Popular European (PPE) prevazut sa se desfasoare la 6 martie la Dublin.

Citeste si: Politistii ucraineni isi cer iertare in genunchi in fata populatiei 

Fostul premier Iulia Timosenko, condamnata in 2011 la sapte ani de inchisoare pentru abuz de putere in urma semnarii acordurilor in domeniul gazelor cu Rusia, a fost eliberata sambata din spitalul penitenciarului de la Harkov, unde primea ingrijiri medicale pentru o hernie de disc. Eliberarea sa a avut loc dupa ce Parlamentul de la Kiev a aprobat, vineri, un proiect de lege care abroga articolul din Codul Penal in baza caruia a fost condamnata.

Sursa foto: bbc.co.uk