Iulian Badescu, audiat de DNA. De unde a oferit Primaria Ploiestiului 3 000 000 euro pentru finantarea Petrolului?

Iulian Badescu, primarul Ploiestiului, a fost audiat astazi de catre procurorii DNA, intr-un dosar care investigheaza modalitatea in care Municipalitatea a finantat echipa din oras, Petrolul, cu 3 000 000 euro.  Suma reprezenta, conform actelor oficiale, o premiere a jucatorilor pentru rezultatele obtinute in ultimul sezon.

Primarul municipiului Ploiesti, Iulian Badescu, a dat, luni, declaratii in fata procurorilor DNA, la sediul Serviciului teritorial Ploiesti, intr-un dosar ce vizeaza relatia de colaborare dintre autoritatile locale si Asociatia “Lupii Galbeni”, se arata intr-un comunicat dat publicitatii de Primaria Ploiesti.

In acest dosar, procurorii DNA cerceteaza modul in care Consiliul Local Ploiesti a aprobat, in decembrie 2012, alocarea de la bugetul local a sumei de trei milioane de euro drept premii pentru performantele sportive ale echipei de fotbal Petrolul Ploiesti.

Iulian Badescu a  dat o declaratie timp de 50 de minute. In urma audierii sale, procurorii au cerut noi documente cu privire la relatia de colaborare dintre autoritatile locale si Asociatia “Lupii Galbeni”, documente pe care le va pune la dispozitia anchetatorilor in cursul zilei de marti, conform spuselor lui Badescu.

Fost senator in legislatura trecuta si fost jurnalist, Iulian Badescu nu a dat mai multe detalii cu privire la ancheta DNA, spunand ca isi doreste sa vada cercetarile finalizate rapid si ca este dispus sa raspunda “in orice moment” solicitarilor venite din partea procurorilor DNA.