CONFRUNTAREA dintre IULIAN BADESCU si DANIEL CAPRA nu a mai avut loc

Primarul demisionar al Ploiestiului, IULIAN BADESCU, si denuntatorul din dosarul acestuia, DANIEL CAPRA, finantator al FC Petrolul Ploiesti, ambii aflati in stare de AREST PREVENTIV, sunt adusi vineri la sediul DNA Ploiesti pentru CONFRUNTARE.

UPDATE 13.16: Confruntarea dintre IULIAN BADESCU si DANIEL CAPRA nu a mai avut loc deoarece avocatii apararii nu au studiat dosarul, potrivit b1.ro.

Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca cei doi vor fi scosi din arestul preventiv si dusi la sediul DNA Ploiesti, fara a preciza insa pentru ce fel de proceduri. Ulterior, atunci cand DANIEL CAPRA a sosit la sediul DNA a confirmat ca este vorba despre o CONFRUNTARE intre el si IULIAN BADESCU, precizand ca este pregatit pentru aceasta si reiterand faptul ca primarul demisionar al Ploiestiului a luat mita.

IULIAN BADESCU a fost arestat preventiv saptamana trecuta, el fiind acuzat de luare de mita si abuz in serviciu intr-un dosar instrumentat de DNA care vizeaza acordarea de fonduri de la bugetul local echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti. DANIEL CAPRA, finantator al Petrolului Ploiesti, trimis in judecata in stare de arest preventiv pentru evaziune fiscala de peste 15 milioane de euro, este denuntator in dosarul in dosarul lui Badescu cu privire la infractiunea de luare de mita.

CITESTE SI: Primarul din PLOIESTI, IULIAN BADESCU, a DEMISIONAT si din toate FUNCTIILE pe care le avea in PSD 

Avocatul lui IULIAN BADESCU, Tanase Plaiasu, a aratat la finalul sedintei in care Tribunalul Prahova a analizat cererea procurorilor privind arestarea preventiva ca probele privind infractiunea de luare de mita se bazeaza pe un denunt facut de finantatorul FC Petrolul, DANIEL CAPRA, care este sustinut de o declaratie a fratelui sau, NICOLAE CAPRA, si a concubinei acestuia din urma.

”Din punct de vedere legal, ca si proba este recunoscuta declaratia martorului pentru ca este sub juramant, dar asta nu inseamna ca judecatorul nu tine cont de unde izvoraste declaratia, de gradul de rudenie si de interese”, a explicat, la acel moment, Plaiasu. De altfel, IULIAN BADESCU a declarat atunci cand a fost adus la sediul DNA Ploiesti pentru audieri, in urma perchezitiilor efectuate la domiciliul sau si la sediul Primariei, ca “probabil” DANIEL CAPRA a facut denunt impotriva sa.

”Probabil dl. DANIEL CAPRA, de acolo din arest, a fost sfatuit sau presat sa dea o declaratie impotriva mea. Acest zvon este de foarte mult timp in piata ploiesteana, ca dl. Capra negociaza eliberarea sa”, a afirmat, la acel moment, Badescu. IULIAN BADESCU a demisionat din functia de primar al Ploiestiului, renuntand, de asemenea, la toate functiile pe care de detinea in PSD Prahova si in PSD Ploiesti, inclusiv la calitate de membru al acestui partid.

In dosarul lui Iulian Badescu mai sunt urmarite penal sub control judiciar secretarul Primariei Ploiesti, Oana Iacob, si jurista Iulia Alexandru, ele fiind acuzate de abuz in serviciu.

Potrivit DNA, in calitate de primar al municipiului Ploiesti si ordonator principal de credite, Badescu a semnat, la data de 21.01.2013, un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara “Lupii Galbeni 2012” Ploiesti si, la data de 28.06.2013, a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

Aceste fapte au avut ca rezultat prejudicierea bugetului local cu suma respectiva, precum si obtinerea de catre Asociatia Comunitara “Lupii Galbeni 2012” Ploiesti a unui folos necuvenit de aceeasi valoare, arata DNA. Prin semnarea contractului si a regulamentului, Badescu si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu si a incalcat dispozitiile legale privind controlul intern si controlul financiar preventiv si pe cele privind finantele publice locale.

CITESTE SI: Iulian Badescu, arestat pentru luare de mita si abuz in serviciu, contesta masura preventiva

De asemenea, procurorii spun ca primarul Iulian Badescu i-a pretins unui reprezentant al Asociatiei Comunitare “Lupii Galbeni 2012” Ploiesti, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a acestuia, precum si a efectuarii platilor catre asociatie, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a banilor ce urmau ce urmau a fi acordati de primarie jucatorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti, ale carei interese erau reprezentate de Asociatia Comunitara, precum si foloase necuvenite constand in contravaloarea transportului si a cazarii, in perioadele ianuarie — februarie 2013, respectiv ianuarie — februarie 2014, la doua hoteluri din Turcia unde Badescu a insotit echipa in desfasurarea cantonamentului.

Sursa foto: jurnalul.ro