Iulian Buga este noul ambasador al Romaniei in SUA. Decretul, semnat astazi de Basescu

Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Iulian Buga in functia de ambasador al Romaniei in Statele Unite.

Iulian Buga a primit in prealabil aviz din partea Comisiilor parlamentare de Politica Externa. Buga a mai fost ambasador al Romaniei, dar in Irlanda, fiind rechemat in tara de seful statului.

“Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat miercuri, 16 octombrie a.c., decretul privind acreditarea domnului Iulian Buga in calitatea de ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite ale Americii”, informeaza Administratia Prezidentiala. 

Iulian Buga a fost rechemat recent de presedintele Traian Basescu din functia de ambasador in Irlanda, post pe care il ocupa din 2009. El a mai fost secretar de stat in MAE in perioada 2007-2009, ambasador in Olanda intre 2001-2007 si a coordonat Directia America de Nord din MAE intre 1999-2001.

Totodata, Iulian Buga a detinut si postul de consul general al Romaniei la Los Angeles in 1997-1998, intre 1994-1997 lucrand pe un post de consilier la Ambasada de la Washington. El a mai fost propus in 2007 pentru ocuparea postului de ambasador la Washington de fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, insa presedintele Basescu nu a acceptat la acel moment nominalizarea acestuia.