IULIAN HERTANU, adus din nou la DNA

Cumnatul premierului VICTOR PONTA, IULIAN HERTANU, a fost adus din nou miercuri la sediul Directiei Natioanle Anticoruptie (DNA).

IULIAN HERTANU va asista, impreuna cu Vladimir Ciorba si Liviu Munteanu, la desigilarea calculatoarelor ridicate in urma perchezitiilor care au avut loc in dosarul in care cumnatul premierului este acuzat de fapte de coruptie.

IULIAN HERTANU a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 18 februarie, in dosarul privind fraudarea de fonduri europene pentru lucrari de canalizare la Comarnic, executate de SC Grossman Engineering Group.

Citeste si: SOCANT CUMNATUL lui VICTOR PONTA, IULIAN HERTANU, BATUT si JEFUIT la PUSCARIE

Conform anchetatorilor, in perioada 2011-2015, IULIAN CRISTIAN HERTANU, administrator de drept si, incepand cu data de 25 aprilie 2014, administrator de fapt al SC Grossmann Engineering Group SRL, respectiv angajat al SC CVR Asfalt Construct Group SRL Dobroesti, Vladimir Ciorba si Mihai Marian Coman au constituit un grup infractional pentru a-si adjudeca fraudulos un contract de lucrari finantat preponderent din fonduri europene.

Citeste si: IULIAN HERTANU, cumnatul lui PONTA, contesta ARESTAREA PREVENTIVA

In acelasi dosar, deputatii SEBASTIAN GHITA si VLAD COSMA si presedintele Consiliului Judetean Prahova, MIRCEA COSMA, care au fost plasati sub control judiciar, sunt acuzati ca i-ar fi sprijinit pe cei patru sa obtina acest contract, punand presiune si exercitand amenintari asupra conducerii SC Hidro Prahova, firma Consiliului Judetean care derula proiectul european, pentru ca societatile respective sa primeasca contractul, sa obtina prelungiri ale termenelor prevazute in acesta si sa primeasca ilegal bani in timpul derularii proiectului.

Sursa foto: agentiaa.org