IULIAN SURUGIU, RETINUT pentru SPALARE de BANI si EVAZIUNE FISCALA. AVERE URIASA pentru liderul sindical din POLITIE

Liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie, IULIAN SURUGIU, a fost retinut, fiind suspectat de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI. IULIAN SURUGIU va fi prezentat vineri magistratilor cu propunerea de ARESTARE PREVENTIVA, informeaza TVR.

Anchetatorii il suspecteaza pe IULIAN SURUGIU ca a prejudiciat statul cu aproape doua milioane de euro. IULIAN SURUGIU ar fi coordonat, din umbra, o firma care vindea materiale de constructie, feroase si haine si ar fi inregistrat in contabilitate cheltuieli fictive derulate prin firme fantoma pentru a se sustrage de la plata TVA, potrivit Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

CITESTE SI: LIDERUL SINDICAL DIN POLITIE IULIAN SURUGIU, VIZAT DE PERCHEZITIILE INTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE CU PREJUDICIU URIAS

IULIAN SURUGIU a respins acuzatiile inca inainte de a ajunge la audieri. Dupa aproape opt ore de audieri, liderul sindical a fost scos incatusat din sediul Politiei Capitalei, spunand ca “este un abuz din partea statului” ce i se intampla.

In total, 28 de persoane au fost audiate in acest dosar, dupa ce joi au avut loc perchezitii. IULIAN SURUGIU  se afla in topul celor mai bogati lideri de sindicat din Politie. Detine trei terenuri agricole, un teren intravilan in Capitala, o casa de vacanta si una de locuit. Sindicalistul mai are ceasuri si bijuterii de 22.000 de euro, dar si conturi in care s-au adunat peste 500.000 de euro.

Sursa foto: adevarul