Iuliana Marciuc și „gaura” uriașă de la TVR! Cum a fost prejudiciat bugetul TVR

Iuliana Marciuc, prezentatoarea emisiunii  ‘Destine ca-n filme’, a pus umărul, indirect, la un prejudiciu colosal adus televiziunii publice. Conform Media Expres, Curtea de Conturi acuză TVR de prejudiciul de 144.000 de lei. Plata a fost realizată în 2016 către o firmă pentru realizarea emisiunii ‘Destine ca-n filme’. Emisiunea a fost prezentată de celebra Iuliana Marciuc.

Cu toate că la realizarea emisiunii sus menționate au participat angajați din TVR, costurile au fost colosale. Curtea de Conturi a stabilit prejudiciul după ce a efectuat un control în anul 2017. Aceștia au constat că cesiunea drepturilor de difuzare pentru emisiune în TVR Moldova este ilegală.

‘Destine că-n filme’ este o emisiune ce conține 8 episoade, fiecare având o lungime de 52 de minute. Cesiunea drepturilor de difuzare de către o companie privată către TVR este ilegală. Condiția a fost că emisiunea trebuie prezentată la ‘cheie’, dar a fost realizată cu participarea salariaților TVR.

Producătorul emisiunii „Destine că-n filme“ pentru TVR Moldova este Exclusive Events. Curtea de Conturi a dispus efectuarea unei analize în detaliu în ceea ce privește realizarea/achiziția programului „Destine că-n filme între Prut și Nistru“. În 2016, președinte-director general la TVR era Irina Radu. Această a fost înlocuită în 2017 de Doina Gradea, actualmente director interimar.

Sursă foto: adevărul