Iureș în PNL! Mai mulți lideri liberali solicită demisia lui Ludovic Orban

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, care se desfăşoară în aceste momente, este una deosebit de tensionată, în ciuda faptului că liberalii au câştigat alegerile europarlamentare.

Update: Contestat de o parte a liberalilor din Bucureşti, Ludovic Orban a obţinut o victorie zdobitoare în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL. După ce i s-a cerut demisia, Orban a obţinut exact ce îşi dorea, în privinţa PNL Bucureşti şi a organizaţiilor de sector.

Biroul Politic Naţional al PNL a decis, luni, dizolvarea conducerilor organizaţiei PNL Bucureşti şi a celor şase organizaţii de sector. Decizia a fost luată ca urmare a rezultatelor de la alegerile europarlamentare.  Ca urmare a acestei decizii, Ludovic are mandat pentru a formula el propuneri pentru şefia PNL Bucureşti şi a filialelor de sector, precum şi un plan de reconstrucţie în Capitală.

Preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a anunţat luni că se retrage din această funcţie, în urma rezultatelor slabe obţinute la europarlamentare de organizaţia bucureşteană. Aceeaşi mişcare a fost făcută şi de 5 dintre cei 6 preşedinţi ai organizaţiilor de sector.

Preşedintele PNL sector 2, Anca Boagiu, nu a dorit să demisioneze. În acest context, Biroul Politic Naţional a decis demiterea acesteia, cu 55 de voturi favorabile, patru “împotrivă” şi o abţinere, potrivit unor surse liberale.

Știre inițială

Surse din cadrul şedinţei au precizat, pentru jurnaliștii știripesurse.ro, că mai mulţi lideri liberali i-au cerut demisia lui Ludovic Orban din funcţia de preşedinte al PNL. Vârf de lance a fost Răzvan Sava, preşedinte demisionar al PNL Sector 4, fost primar general interimar al Capitalei. Acesta a fost susţinut şi de alţi lideri prezenţi.

Principalul reproş care i se aduce lui Orban vizează o incapacitate a acestuia de a purta negocieri şi de a strânge celelalte partide de opoziţie în jurul PNL. Acuzatorii lui Orban susţin că următoarele alegeri cu acesta la conducerea partidului vor fi cu siguranţă un eşec pentru PNL, din moment ce nimeni nu vrea să negocieze cu actualul preşedinte al liberalilor.

Sursa foto: pnl