Iureș în PSD, ziua 1. Lista neagră a premierului Viorica Dăncilă! Apelul incendiar lansat de Gabriela Firea

Prima ședința a conducerii PSD în care liderii au discutat despre strategia partidului după eșecul de la alegerile europarlamentare și după încarcerarea lui Liviu Dragnea a avut loc marți.

Iureșul din cadrul Partidului Social-Democrat este deabia la început. Deja se vorbește pe voci diferite. Câțiva lideri vor ieșirea de la guvernare, însă nucleul dur al partidului încearcă să strângă rândurile.

Viorica Dăncilă îi are alături de ea pe miniștrii și lideri ca Paul Stănescu, Gabriela Firea și Marcel Ciolacu.

Surse politice citate de hotnews.ro anunță că Dăncilă intenționează să propună înlocuirea din funcția de secretar al PSD a lui Codrin Ștefănescu cu deputatul PSD Marcel Ciolacu, iar pe Paul Stănescu drept președinte executiv. Și vrea să scape și de miniștrii Carmen Dan și Teodor Meleșcanu. De asemenea, Dăncilă va renunța și la serviciile lui Darius Vîlcov.

De partea cealaltă, lideri precum Olguța Vasilescu, Ionel Arsene (Neamț), Dumitru Buzatu (Vaslui) vor să continue politica lui Dragnea. Lia Olguța Vasilescu a anunțat că șefia interimară a Camerei Deputaților va fi asigurată de vicepreședintele Carmen Mihălcescu. Acesta a fost ultimul anunț făcut de Vasilescu, care a renunțat la calitatea de purtător de cuvânt al PSD.

PSD fără purtător de cuvânt

Vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu a anunțat, marți, că a fost purtător de cuvânt al PSD doar pe o perioadă limitată, respectiv pe timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, perioadă care s-a încheiat.

Întrebată dacă se retrage din funcţia de purtător de cuvânt al PSD, Lia Olguţa Vasilescu a spus: “Ca să evităm orice discuție, am fost purtător de cuvânt pe o perioadă limitată, doar pe perioada de campanie electorală care, după cum ştiţi, s-a terminat”.

Lia Olguța Vasilescu a fost purtător de cuvânt PSD din luna martie, după ce președintele Klaus Iohannis a refuzat să o numească ministru al Dezvoltării.

Firea: M-au sunat colegi și mi-au spus că sunt cea mai îndreptățită persoană să preiau șefia partidului dar nu voi candida

Gabriela Firea a declarat, marți, că au fost colegi care i-au cerut să preia șefia PSD, însă ea nu are în intenție să candideze pentru acest post. „Sunt colegi care m-au sunat și mi-au spus că sunt cea mai îndreptățită persoană să preiau șefia partidului”, a declarat Firea, precizând însă că ea susține interimatul lui Dăncilă la conducerea PSD. 

Gabriela Firea a mai declarat că ”îl susțin pe poziția de președinte interimar pe Paul Stănescu, care alături de mine și de foarte puțini colegi am avut de pătimit pentru că am semnat acea scrisoare și a avut curajul să își susțină punctul de vedere. Cred că nu trebuie să se plătească polițe, dar trebuie să se facă dreptate și nu este normal să se perpetueze același mod de a conduce partidul în grupulețe foarte restrânse. Forurile trebuie să fie transparente, nu venit cu decizia, toată lumea să tacă. Nu voi candida și la Congres, dacă se va pune problema”.

De asemenea, Firea a negat că ar intenționa să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale, afirmând că își dorește un nou mandat de primar general al Capitalei. ”Îmi doresc să candidez pentru un nou mandat de primar general. Asta este dorința mea și cred că există și susținere în acest sens. Nu se va întâmpla așa ceva și nici nu îmi doresc să candidez la prezidențiale”, a mai afirmat Gabriela Firea.

Gabriela Firea nu a exclus să revină la conducerea PSD București. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a dezvăluit și ce a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, astăzi, după ședința PSD. “Am discutat despre problemele pe care le avem cu banii după tăierile de la începutul anului. Mi-a promis că va discuta cu reprezentanții guvernului și mi-a promis că sumele tăiate se vor rectifica. Am discutat și privind situația Elcen și Radet pentru ca bucureștenii să nu mai rămână fără căldură și apă caldă și mi-a promis că se vor lua măsuri în ședința de guvern” , a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea îi cheamă înapoi în PSD pe Marian Neacșu, Ion Mocioalcă și Adrian Țuțuianu

Gabriela Firea a lansat un apel incendiar, către foștii colegi din PSD, transferați la Pro România, alături de care a semnat scrisoarea anti -Dragnea care a pus pe jar partidul. Firea îl cheamă pe Marian Neacșu, Ion Mocioalcă și Adrian Țuțuianu să revină în PSD

“Le fac o invitație personală. Domnul Neacșu este un om competent pe vremea lui partidul a fost extrem de bine condus și echilibrat, la fel și domnul Mocioalcă și domnul Țuțuianu. Le fac o invitație personală să se întoarcă și dacă refuză să facem o alianță cu partidul din care fac parte”, a declarat Gabriela Firea după întâlnirea cu Viorica Dăncilă.

Marian Oprișan: De astăzi avem un alt PSD!

Vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat marți, după ședința Biroului Permanent Național al PSD, că “a pierdut PSDragnea”, iar “de astăzi avem un nou PSD”. ”Discuția pe justiție în PSD a încetat”, a mai spus Oprișan, susținând că persoanele care au probleme cu justiția nu vor mai putea face parte din conducerea partidului.
 
”A pierdut PSDragnea. De astăzi avem un alt PSD. Avem un PSD preocupat de problemele reale ale românilor și să le facem românilor o viață mai bună. (…) Discuția pe Justiție în PSD a încetat. Justiție trebuie să fie independentă, să aibă toate condițiile să funcționeze. În România trebuie înțeles un lucru – cei care fură de la comunitate trebuie să meargă la pușcărie, dar pe bază de probe certe, nu de denunțuri calomnioase”, a declarat liderul PSD Vrancea, citat de Mediafax. El a mai susținut că cei care au probleme cu Justiția nu vor mai putea să facă parte din conducerea PSD.

Sursa foto: digi24