IZVORUL PARINTELUI ARSENIE BOCA a secat

IZVORUL PARINTELUI ARSENIE BOCA. Semn rau pentru credinciosii din toata tara. Izvorul parintelui Arsenie Boca, de la Sambata de Sus, din Fagaras, locul de reculegere a zecilor de mii de credinciosi, a secat. Localnicii pun acest lucru pe seama pacatelor pe care oamenii le fac tot mai des, dar mai cred ca este si un avertisment pentru toti romanii.

IZVORUL PARINTELUI ARSENIE BOCA. La aproximativ un kilometru de Manastirea Brancoveanu din Sambata de Sus, la poalele muntilor Fagaras, se afla izvorul binecuvantat de parintele Arsenie Boca. Cel supranumit Sfantul Ardealului obisnuia sa stea de vorba cu oamenii la locul numit “La izvor” si sa spovedeasca sau sa-i sfatuiasca pe cei care veneau in numar covarsitor din satele invecinate.

IZVORUL PARINTELUI ARSENIE BOCA. Parintele a vietuit in Manastirea Brancoveanu intre anii 1940-1948, iar cei care l-au cunoscut spun ca avea darul de a face minuni. In timp, izvorul a devenit loc de pelerinaj, mii de credinciosi venind aici anual pentru a lua apa in sticle, damigene si chiar in butoaie, convinsi ca apa este tamaduitoare.
Credinciosii dau vina pe pacate

IZVORUL PARINTELUI ARSENIE BOCA. “Este apa buna de leac. Am pastrat ani la rand o damigeana cu apa de aici si nu s-a stricat”, ne-a povestit tanti Maria C., din orasul Victoria. “Vin o data pe saptamana si iau apa pentru toata familia. O folosim la baut si la gatit si tine bolile si necazurile departe de noi. Uneori, stau cateva ore la coada, pentru ca vin multe autocare cu oameni din toata tara si toti vor sa ia apa de la izvor. Dar eu am rabdare”, a mai povestit femeia

Sursa text si foto: realitatea.net