JAF LA TRANSELECTRICA. Sefii isi dau PRIME OBSCENE din banii ACTIONARILOR

JAFUL de la TRANSELECTRICA a fost deconspirat, luni seara, in cadrul unei emisiuni difuzate la postul B1 Tv. O schema bine pusa la punct de sefii de la TRANSELECTRICA, o societate unde statul este actionar majoritar, in urma careia mai marii de acolo s-au umplut de bani in dauna actionarilor obisnuiti.

Metoda de a acorda aceste bonusuri uriase era simpla. Nu se realizau investitiile, profitul operational a crescut o data cu valoarea actiunilor, iar cei din conducerea TRANSELECTRICA au avut dreptul legal pe care si l-au creat de a-si acorda aceste bonusuri. De asemenea, firmele care s-au ocupat de recrutarea managerilor au fost selectionate pentru un contract de 5 milioane de euro.

TRANSELECTRICA a fost listata la bursa in urma cu un an, apoi au vandut actiuni foarte multe. Nimic deosebit pana acum numai ca banii pentru primele sefilor de la TRANSELECTRICA au fost “trasi” din dividendele de care trebuiau sa beneficieze actionarii. Pe scurt, actionarii care au facut greseala sa cumpere actiuni TRANSELECTRICA anul trecut au luat mult mai putini bani decat trebuiau sa incaseze deoarece mai marii institutiei in frunte cu directorul ION TONI TEAU (foto) si-au facut cadou niste prime uriase.

CITESTE SI: Seful Transelectrica, TONI TEAU, BONUSURI de peste 1000 euro pe zi. REACTIA MINISTRULUI ECONOMIEI 

Practic, directorul ION TONI TEAU, are un salariu lunar de 5.500 de euro. La acesta se mai adauga si un bonus anul de 180.000 de euro. In aceasta situatie s-a ajuns dupa ce Adunarea Generala a Actionarilor din 23 martie 2015 a decis acordarea unor prime uriase. Conform acestei hotarari, bonusurile anuale ating sume cuprinse intre 26.000 de euro si 180.000 de euro. Facand un calcul simplu, ION TONI TEAU avea un bonus de 1000 de euro pe zi!

ION TONI TEAU, fost director la SANEX, a fost director general si la Realitatea TV, pe vremea cand aceasta era patronata de Sorin Ovidiu Vantu.

Pentru cei care nu stiu, ION TONI TEAU a fost numit in fruntea TRANSELECTRICA  de catre fostul ministru al Guvernului Ponta, DANIEL CHITOIU, unul dintre liderii PLR-ului condus de presedintele Senatului CALIN POPESCU TARICEANU. 

Sursa foto: economica.net