JAF LA TRANSELECTRICA. SEFUL TONI TEAU, EXPLICATII despre BONUSURILE EXAGERATE

Seful TRANSELECTRICA, TONI TEAU, a tinut sa lamureasca situatia bonusurilor de sute de mii de euro pe care pe care conducerea companiei le-ar fi acordat membrilor. TEAU a afirmat ca aceste prime nu au fost inca acordate, iar indicatorul performanta ar sta la baza acestor sume de bani.

Primele uriase au fost acordate in urma unei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor din 23 martie 2015, iar sumele anuale oscilau intre 26.000 si 180.000 de euro.

Aceste bonusuri nu s-au acordat, niciun leu. Intr-adevar, s-au acordat niste bonusuri pentru anul 2013, dar sumele sunt mici si se poate vedea pe site”, a declarat seful TRANSELECTRICA. 

CITESTE SI: JAF LA TRANSELECTRICA. Sefii isi dau PRIME OBSCENE din banii ACTIONARILOR

Am intrat la managementul companiei la 30 mai 2013. Eu daca as fi spor decizional as face un salariu pentru parlamentari, guvernanta, presedinte, foarte mare. Tocmai acolo este anomalia”, a mai spus acesta.

TRANSELECTRICA este o societate cu monopol natural, potrivit lui Teau, iar intrebat daca a taiat de la investitii pentru acordarea acestor bonusuri, Toni Teau a negat.

Cine spune ca cheltuiala cu investitii inseamna cheltuiala, trebuie sa puna mana pe economie. In cash flow, in plusurile de numerar se aplica indicatorul acesta de capex, de cheltuieli de investitii, sub forma amortizarii, amortizare care la Transelectrica dureaza 5 ani”, a argumentat Toni TEAU.

CITESTE SI: Seful Transelectrica, TONI TEAU, BONUSURI de peste 1000 euro pe zi. REACTIA MINISTRULUI ECONOMIEI 

TONI TEAU considera ca fabulosul salariu pe care il detine este total justificat pentru munca asidua pe care o depune ca sef al TRANSELECTRICA. 

5.500 e un salariu brut la raspunderea pe care o am in Transelectrica se justifica mult mai mult de atat. Nu stiti prin ce clipe am trecut”, a mai precizat acesta.

Toni Teau a mai precizat ca i se pare normal sa aiba un salariu decent bazat pe criteriul de performanta.

Evaluarea unui post, nu a unei persoane se face dupa alte principii, dupa competenta dupa responsabilitate. Pentru mine o face evaluare de contract”, a conshis acesta.

Sursa foto www.constructiilibere.ro