Jaguar a prezentat conceptul CX-17. GALERIE FOTO

Jaguar a prezentat la Salonul Auto din China noul concept CX-17, primul sau model de SUV compact cu cinci locuri. 

Noul concept Jaguar CX-17 SUV a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Guangzohn, China, producatorul tintind sa tace cu acest model piata auto din Europa si SUA. Conceptul propune interioare luxoase, tehnologii de ultima generatie si sisteme performante de siguranta, reunite sub un design sportiv si o caroserie revolutionara din aluminiu, scrie business24.ro. Noul CX-17 va fi pus in miscare de un motor cu patru cilindri, atat Diesel, cat si pe benzina, iar producatorul promite eficienta maxima raportat la consum, fara a afecta insa performantele specifice unui Jaguar.

 

Jaguar incearca astfel sa se alinieze din start unor tendinte aparute in anii de criza economica, in care proprietarii se uita atent la consum si prefera motorina sau GPL, mai noteaza sursa citata. Economia de carburant nu inseamna insa rabat de la calitate sau interioare mai putin luxoase, ci doar o adaptare la cerintele unei piete care nu si-a revenit inca din socul crizei.

Acesta este si unul dintre motivele pentru care Jaguar ar putea sa dea lovitura intai in China, unde a si lansat modelul, intr-o tara in care economia nu a fost afectata de recesiune si cu tot mai multi milionari, inainte de a distribui acest model si in occident.

 

Noul CX-17 SUV va fi disponibil cel mai devreme in 2016 si ar putea costa aproximativ 40.000 de euro.

Sursa foto: bussines24.ro