JAGUAR XE, surprins in teste. FOTO in articol

Jaguar va lansa modelul XE in 2015, dar a prezentat masina la Salonul Auto de la Geneva. Mai mult, noul Jaguar a fost surprins in teste zilele trecute.

Jaguar va lansa anul viitor modelul XE, o masina sport sedan de dimensiuni medii, “incitant de privit, extraordinar de condus si de practic de avut”, dupa cum il lauda producatorul. Jaguar XE este primul model din categoria sa ce are caroserie de aluminiu, urmand sa aiba la baza conceptul C-X17 care fusese prezentat anul trecut la Frankfurt la Salonul Auto din orasul german.

Citeste si: GENEVA 2014: Ferrari, Maserati, McLaren sau Lamborghini. Asaltul SUPERCARURILOR in Elvetia. GALERIE FOTO 

“Noul Jaguar XE este, pana la ultima fibra, un Jaguar modern; mai compact ca dimensiune, dar de mare impact vizual. Clientii vor avea asteptari foarte ridicate de la un model Jaguar de dimensiuni medii – trebuie sa fie practic si sa isi pastreze caracterul premium. Nu uitam nicio clipa faptul ca proiectam un Jaguar, ceea ce inseamna ca acesta trebuie sa fie la fel de incitant de privit, de extraordinar de condus si de practic de avut. Avem convingerea ca am indeplinit intocmai acest deziderat prin crearea modelului Jaguar XE”, a declarat Ian Callum, cel care a realizat designul modelului.

 

Masina va fi dotata in premiera cu motor Ingenum, noua serie de motoare de la Jaguar, in 4 cilindri, de 2 litri, in variantele benzina si diesel.

Modelul Jaguar XE va fi lansat, la nivel global, la mijlocul anului 2015, moment in care ar trebui sa vina si in Romania, mai aproape de tine.

Sursa foto: motorauthority.com