Japonia: Agenția de Servicii Financiare din Japonia schimbă regulamentul pentru schimbul de crypto monede

Autoritatea de reglementare financiară japoneză, Agenția pentru Servicii Financiare (FSA), are în vedere modificarea bazei legale a modului în care reglementează schimburile de crypto monede, informează Sankei.

FSA consideră că, în locul actualei sale baze juridice, Actul privind serviciile de plată, intenționează să reglementeze schimburile de crypto monede prin Actul privind instrumentele financiare și schimburile (FIEA). Potrivit lui Senkai, aceasta înseamnă că schimburile vor avea o protecție mai puternică a clienților. FIEA obligă societățile de valori mobiliare să gestioneze fondurile clienților și titlurile de valoare, cum ar fi acțiunile, separat de activele corporative.

În conformitate cu legislația actuală, crypto monedele sunt poziționate legal ca aceleași mijloace de plată ca și moneda electronică. În cazul în care FSA va începe să schimbe schimburile în cadrul FEIA, moneda crypto va fi tratată ca produs financiar. FIEA va deschide, de asemenea, posibilitatea introducerii de instrumente derivate criptografice, cum ar fi fondurile tranzacționate la bursă (ETF).

Citește și: FBI INVESTIGHEAZĂ 130 DE CAZURI CONEXE LEGATE DE CRYPTO MONEDE

Sankei scrie că, la începutul acestui an, suma de 523 de milioane de NEM furată de hackeri de la Coincheck a contribuit la faptul că FSA avea în vedere o bază juridică diferită pentru schimburile de crypto monede. În urma spargerii, FSA a lansat investigații la 15 exchange-uri neînregistrate, unde a constatat o varietate de deficiențe de securitate și de reglementare în operațiunile comerciale ale schimburilor de crypto monede.

La începutul acestei luni, Asociația de schimb valutar virtual (JVCEA) a anunțat un nou set de reguli voluntare. Organismul de schimb de autoreglementare își propune să se alinieze mai bine la reglementările existente privind spălarea banilor (AML) și va interzice, de asemenea, tranzacționarea unor crypto monede precum Monero și Zcash.