Japonia: Agenția Națională de Poliție va folosi un nou software pentru urmărirea tranzacțiilor de crypto monede

Ca răspuns la o creștere a utilizării ilicite a crypto monede, Agenția Națională de Poliție din Japonia (NPA) intenționează să introducă un nou software care să poată urmări istoricul tranzacțiilor cu crypto monede, anunță organizația națională de radiodifuziune japoneză NHK.

În 2019, Agenția Națională de Poliție va pune în exploatare un software special pentru a urmări istoricul tranzacțiilor valutare virtuale în țară. Miscarea vine ca parte a unui efort de combatere a cresterii nivelului de abuz si furturi de crypto monede. Pentru a acoperi costurile noului software, NPA dorește să-și majoreze bugetul cu 35 de milioane de yeni (în jur de 315.000 dolari) pentru următorul an fiscal.

Software-ul a fost dezvoltat de o companie privată, al cărei nume nu a fost dezvăluit. Potrivit programului NHK, software-ul poate extrage datele de tranzacție necesare unei investigații, o poate vizualiza din înregistrările deschise și ar putea arăta ce operatori de schimb de crypto monede au folosit valuta virtuală.

La începutul acestei luni, producătorul de software de securitate Trend Micro, din Tokyo, a descoperit malware-ul Automated Banker (ATM) Bitcoin (BTC) disponibil pentru achiziționarea online. Pentru prețul de 25.000 de dolari, infractorii ar putea achiziționa malware BTC ATM, însoțit de o cartelă gata de utilizare, cu capacități de comunicare EMV și aproape de câmp, permițând infractorilor să primească echivalentul BTC de până la 6.750 dolari SUA, euro sau lire sterline.

Citește și: “OPERAȚIUNEA CRYPTOSWEEP” ARE CA REZULTAT 200 DE INVESTIGAȚII LEGATE DE CRYPTO MONEDE

Săptămâna trecută, comisarul de reglementare financiară din Japonia, Agenția pentru Servicii Financiare (FSA), a declarat că agenția dorește ca industria crypto monedelor să “crească în conformitate cu reglementările corespunzătoare”, adăugând că nu are intenția de a reduce excesiv [industria crypto]. “Scopul FSA este de a dezvolta industria crypto și de a găsi un” echilibru “între protecția consumatorilor și inovația tehnologică.

Înainte de aceasta, FSA a dezvăluit rezultatele inspecțiilor sale la fața locului ale operatorilor crypto, menționând că va fi necesară o revizuire substanțială “continuă” a procedurilor de înregistrare. Sonda FSA a constatat că sistemele de întreținere și control de tip crypto exchange nu au reușit să țină pasul cu creșterea exponențială a volumelor tranzacțiilor.