Japonia ajuta Nigeria cu un MEDICAMENT experimental pentru EBOLA

Nigeria a anuntat ca va primi MEDICAMENTUL antiviral Favipiravir din Japonia ca un posibil tratament pentru EBOLA, potrivit luni Ministerului nigerian al Sanatatii, informeaza agentia DPA.

Favipiravir, dezvoltat de compania farmaceutica nipona Fujifilm Holdings Corp, este disponibil pentru livrare imediata, a declarat ministrul sanatatii Onyebuchi Chukwu intr-o sedinta de urgenta in capitala Abuja.

MEDICAMENTUL a fost aprobat in tratamentul gripei de catre Ministerul japonez al Sanatatii in luna martie.

“S-a dovedit ca are proprietati antivirale puternice impotriva VIRUSULUI EBOLA” in laborator si la pacienti, a spus ministrul in timp ce EPIDEMIA DE EBOLA continua sa se raspandeasca in vestul Africii, cu numarul MORTILOR estimat acum la 1.552, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Citeste si: CAZ SUSPECT DE INFECTARE CU EBOLA LA STOCKHOLM

OMS, cu sediul la Geneva, a anuntat ca 3.069 de cazuri suspecte sau confirmate au fost raportate in Guineea, Liberia, Nigeria si Sierra Leone.

Doze suficiente de Favipiravir pentru a trata aproximativ 20.000 de pacienti sunt disponibile.

Nigeria a solicitat de asemenea MEDICAMENTUL experimental pentru Ebola TKM-Ebola, a mai declarat Chukwu.

TKM-Ebola a fost testat pentru siguranta pe un numar mic de oameni, dar procesul a fost oprit in ianuarie cand un voluntar a dezvoltat efecte secundare moderate gastrointestinale.

Nigeria s-a oferit de asemenea sa participe la studii clinice pentru doua vaccinuri impotriva EBOLA, a mai anuntat ministrul sanatatii.

In Liberia, doi angajati in domeniul sanatatii infectati cu EBOLA care au fost tratati cu medicamentul experimental ZMapp s-au recuperat, a declarat luni Ministerul Sanatatii.

Un al treilea medic tratat acolo cu ZMapp, Abraham Dorbor, a murit saptamana trecuta.

Doi lucratori in domeniul sanatatii din SUA, Kent Brantly si Nancy Writebol, care au contractat Ebola in Liberia, au fost externati la mijlocul lunii august dintr-un spital din Atlanta unde au fost tratati cu ZMapp.

Citeste si: JAPONEZUL SUSPECTAT DE EBOLA, INTERNAT VINERI LA CHISINAU, DIAGNOSTICAT CU BRONSITA

Cu toate acestea, preotul spaniol Miguel Pajares A MURIT de EBOLA intr-un spital din Madrid dupa ce a fost evacuat din Liberia si a primit de asemenea ZMapp.

EBOLA provoaca hemoragii masive si se transmite prin contact cu sangele si alte fluide corporale. Daca este lasata netratata, boala are o rata de mortalitate de pana la 90%.

Sursa foto: publika.md