Japonia: Bilantul ERUPTIEI vulcanice a ajuns la 48 de MORTI

Alte cinci CADAVRE au fost descoperite, miercuri dupa-amiaza, pe varful muntelui japonez Ontake, care a ERUPT sambata pe neasteptate, bilantul provizoriu al tragediei fiind in prezent de 48 de MORTI, anunta presa locala.

Patruzeci si trei de CADAVRE fusesera deja descoperite incepand de sambata pana miercuri in zona ERUPTIEI VULCANULUI cu o altitudine de 3.067 metri situat intre prefecturile centrale Nagano si Gifu.

Citeste si: PESTE 30 DE MORTI IN URMA ERUPTIEI VULCANULUI DIN JAPONIA

Operatiunile de salvare au fost reluate miercuri dimineata, la patru zile de la ERUPTIA care a surprins in zona sute de turisti. Echipele de salvare au fost nevoite marti sa suspende operatiunile de cautare, de teama unei noi ERUPTII.

Fortele de autoaparare nipone au reusit insa miercuri dimineata sa aterizeze cu elicopterele pe munte, de unde au recuperat mai multe CADAVRE ce fusesera reperate in zilele precedente. Ele au avut insa surpriza de a descoperi si alte corpuri neinsufletite.

Potrivit unor relatari de la fata locului, numeroase persoane sunt in continuare date disparute.

Citeste si: PESTE 600 DE CUTREMURE, PRODUSE IN 36 DE ORE IN CALIFORNIA

De altfel, prefectura din Nagano a anuntat ca “o ancheta este in curs de desfasurare pentru a stabili numarul persoanelor disparute”. Potrivit unui purtator de cuvant, “operatiunile de cautare sunt dificile si necesita timp, astfel ca, deocamdata, este imposibil sa se precizeze cand va fi anuntat bilantul” definitiv.