JAPONIA: Cel putin sase persoane s-au imbolnavit de febra DENGUE dupa o pauza de 70 de ani

Cel putin sase cazuri autohtone de febra Dengue au fost identificate in Japonia in ultimele zile, a anuntat presa luni, un numar mai mare decat cele trei anuntate oficial saptamana trecuta, primele in ultimii 70 de ani.

Toate persoanele infectate sau suspectate de infectare au fost in august in parcul Yoyogi, in centrul Tokyo, loc foarte frecventat, unde au fost ciupite de tantari, potrivit elementelor furnizate de autoritatile locale si de presa.

CITESTE SI: EPIDEMIE EBOLA: JAPONIA este dispusa sa furnizeze un tratament EXPERIMENTAL 

Printre persoanele bolnave figureaza doi locuitori din prefectura Kanagawa, vecina cu Tokyo si una din Niigata, la nord. Un anunt oficial privind toate cazurile inregistrate urmeaza sa fie facut in cursul zilei de luni. Joi, Ministerul Sanatatii, municipalitatea Tokyo si prefectura vecina Saitama au anuntat primele trei cazuri descoperite.

Cercetarile efectuate pe insecte capturate in parcul Yoyogi nu au aratat nimic pentru moment. Autoritatile au inceput sa pulverizeze insa insecticide pentru a incerca sa elimine tantarul sau tantarii purtatori ai virusul responsabil de aceasta boala.

Febra Dengue, numita si “gripa tropicala”, este o infectie virala transmisa de tantari dar care nu se transmite direct de la persoana la persoana. Autoritatile cred ca persoanele nou infectate au fost ciupite de un tantar contaminat, care ciupise anterior o persoana purtatoare a virusului ce venea din strainatate.

CITESTE SI: Evolutia MALADIEI ALZHEIMER ar putea fi stopata cu ajutorul RODIILOR – Studiu

Cazurile autohtone sunt extrem de rare in Japonia, dar cele venite din afara sunt de aproximativ 200 pe an, potrivit Ministerului Sanatatii. Autoritatile recomanda protejarea de tantari care sunt peste tot in timpul verii in Japonia, inclusiv in metropole. Punerea la punct a unui vaccin impotriva bolii este complexa deoarece exista patru tipuri de virus care provoaca febra Dengue.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, “simptomele merg de la un sindrom febril usor la febra puternica”, insotita de “cefalee puternica si dureri retro-orbitale, musculare si articulare”.

Sursa foto: ghidcabinet.ro