JAPONIA: CURSE AERIENE ANULATE din cauza eruptiei VULCANULUI ASO

Eruptia subita a vulcanului Aso, din sud-vestul Japoniei, a obligat companiile aeriene nipone sa anuleze mai multe zboruri, au informat joi Japan Airlines (JAL) si ANA Holdings, citate de AFP.

Japan Airlines a anulat deja cel putin 12 zboruri cu plecare de pe aeroportul Kumamoto — cel mai apropiat de vulcanul devenit activ pentru prima data dupa 1995 — dintre care o parte sunt operate de compania Jetstar Japan. Zborurile de sosire au fost anulate aproape in totalitate.

CITESTE SI: Taifunul PHANPHONE face ravagii in JAPONIA: Trei soldat americani au fost luati de valuri 

Compania ANA a anuntat pe site-ul sau de internet ca exceptand o mica parte a zborurilor, majoritatea au fost anulate atat la plecare cat si la sosirea pe aeroportul din Kumamoto. Dintre cele zece zboruri prevazute joi intre Kumamoto-Tokyo Haneda, sapte au fost sistate.

Vulcanul Aso a intrat in eruptie marti. Situat in prefectura Kumamoto, pe insula Kyushu, vulcanul a inceput sa arunce cenusa la o inaltime de 1.000 de metri in cursul zilei de miercuri.

CITESTE SI: TAIFUNUL Halong a dus la ANULAREA a sute de curse aeriene in Japonia!

Aso face parte din cei 47 de vulcani aflati sub supraveghere dintre cei 110 activi pe care ii numara Japonia. Vulcanul se afla in prezent la nivelul de alerta 2, care inseamna ca este interzisa apropierea la mai putin de un kilometru ca urmare a riscului de cadere a pietrelor.

Sursa foto: realitatea.net