Japonia. După trei ani de tăcere, “Criminalul de pe Twitter” și-a recunoscut crimele

Câți oameni a omorât Takahiro Shiraishi

În anul 2017, Takahiro Shiraishi era arestat după ce în locuința sa au fost descoperite mai multe parți din corpuri umane. La vremea respectivă, opinia publică din Japonia a fost șocată, Shiraishi fiind poreclit ”criminalul de pe Twitter”.

Și asta din cauza faptului că toți cei nouă oameni pe care i-a ucis au fost contactați pe rețeaua de microblogging. Takahiro Shiraishi și-a recunoscut faptele după trei ani de tăcere, miercuri el oferind o declarație completă judecătorilor din Tokyo, informează BBC citând presa locală.

În cazul în care va fi găsit vinovat de crimă, Takahiro Shiraishi riscă pedeapsa cu moartea prin spânzurare. Criminalul și-a deschis un cont de Twitter “pentru a contacta femei care se gândeau la sinucidere, acestea fiind considerate ținte ușoare”.

Opt dintre victimele sale au fost femei, una dintre ele având 15 ani. Singurul bărbat ucis a fost cel care l-a confruntat pe Takahiro Shiraishi, după ce i-a dispărut prietena, scrie presa japoneză. Acuzatul și-a ademenit victimele spunându-le că le va ajuta să moară, iar în unele cazuri susținea că se va sinucide și el alături de ele.

Profilul lui de Twitter conținea mesajul: “Vreau să-i ajut pe cei care chiar suferă. Vă rog să-mi scrieți oricând”. Avocații apărării solicită reducerea acuzațiilor, deoarece victimele și-ar fi dat acordul să fie ucise, ceea ce înseamnă o pedeapsă de numai 7 ani pentru criminal. Pe de altă parte, Shiraishi susține că nu a avut acordul victimelor sale să le ucidă.

Sursa foto: BBC