JAPONIA, o noua ALERTA SPECIALA. Taifunul ar putea produce “inundatii si alte catastrofe”

O ALERTA SPECIALA a fost emisa din nou, miercuri dimineata, din cauza TAIFUNULUI Neoguri, care ar urma sa aduca ploi abundente deasupra unei parti a insulei Okinawa, a anuntat Agentia meteorologica nipona.

ALERTA SPECIALA, emisa in cazuri de riscuri de producere a unor pagube majore si pierderi umane, a fost relansata partial, in timp ce agentia a retrogadat cu putin timp mai inainte gradul de alerta.

Citeste si: JAPONIA-ALERTA MAXIMA: UN TAIFUN PUTERNIC SE INDREAPTA CATRE INSULA OKINAWA

Agentia avertizeaza ca exista riscuri foarte mari de producere a unor alunecari de teren, inundatii si alte catastrofe in aceasta insula din sudul Japoniei.

Okinawa, afectata de ploi diluviene, a fost deja plasata sub alerta “speciala” incepand de luni seara pana in cursul noptii de marti spre miercuri.

Miercuri dimineata, alte aproape 400.000 de persoane au fost invitate sa se adaposteasca in cladiri publice din regiunea Okinawa.

De altfel, consecintele TAIFUNULUI Neoguri erau resimtite in partea de sud-vest (Kyushu, Shikoku si Honshu).

Citeste si: VIDEO. MOMENTUL SOCANT IN CARE UN ORAS ESTE INGHITIT DE TSUNAMI!

Ciclonul tropical, care a slabit in intensitate, se afla miercuri dimineata, la ora locala 08.00 (02.00, ora Romaniei) in Marea Chinei de Est, urmand sa ajunga pe insule din sudul Japoniei in cursul noptii de miercuri spre joi.

Doua persoane au murit la Kochi (Shikuko) si Kumamoto (Kyushu), afectate de trecerea TAIFUNULUI.

Sursa foto: descopera.ro