JAPONIA: TAIFUNUL NANGKA a provocat INUNDATII devastatoare in insula HONSHU

Puternicul TAIFUN NANGKA care strabate vineri principala insula a arhipelagului nipon, HONSHU, a provocat inundatii de proportii care au determinat autoritatile sa dispuna evacuarea a 230.000 de locuitori, relateaza AFP.

TAIFUNUL a provocat doi morti si zeci de raniti. Insotit de vanturi de 126 km/h, NANGKA a trecut la jumatatea zilei prin prefectura Tottori (vestul tarii) indreptandu-se spre nord cu o viteza de 15km/h spre Marea Japoniei, potrivit agentiei nipone de meteorologie.

CITESTE SI: MAE: ALERTA de fenomene METEO periculoase in JAPONIA 

Circulatia rutiera in zone ample din vestul tarii a fost paralizata de vanturile puternice sau de ploile torentiale care au determinat vineri anularea a 94 de zboruri interne. Posturile de televiziune au difuzat imagini cu apele iesind din matca raului Naka la Tokushima si inundand pana la primul etaj o scoala.

Un barbat de 71 de ani, care incerca sa consolideze o fereastra a fost gasit mort joi in insula Awaji, in prefectura Hyogo, a declarat un responsabil oficial. Un alt barbat de 85 de ani, plecat sa verifice starea terenurilor sale agricole, a fost gasit de asemenea mort in aceeasi prefectura.

Potrivit televiziunii publice NHK 39 de persoane au fost ranite de intemperiile provocate de taifun.

Sursa foto: bbc news