Japonia: Zboruri anulate din cauza ninsorii si alerte cod portocaliu si rosu de furtuna

Companiile aeriene japoneze Japan Airlines si All Nippon Airways (ANA) au anulat peste 100 de zboruri vineri, in Japonia, din cauza ninsorilor inregistrate in mare parte a arhipelagului, inclusiv in regiunea capitalei, Tokyo, relateaza AFP.

In total este vorba despre 150 de zboruri anulate, incluzand si legaturile anulate de catre companii mai mici, a precizat postul public NHK. Aproximativ 10.000 de pasageri au fost afectati, potrivit agentiei Jiji.

Numeroase trenuri prezentau intarzieri, inclusiv trenul de mare viteza Shinkansen. Ningea din timpul noptii de joi spre vineri in estul insulei principale, Honshu, inclusiv la Tokyo, pe coasta Pacificului.

Citeste si: Furtuna de zapada fara precedent in Japonia, mai multe persoane au murit

Agentia Nationala japoneza de Meteorologie prevedea ninsori continue aproape toata ziua, in cea mai mare parte a teritoriului. Ea a lansat alerte cod portocaliu de furtuna in aproximativ 40 de prefecturi, inclusiv la Tokyo, si alerte cod rosu in sase regiuni.

Autoritatile indeamna la prudenta, temandu-se de posibile accidente rutiere si alte riscuri legate de intemperii.

Luna februarie este, in general, cea mai friguroasa in capitala. In urma cu o saptamana, la Tokyo stratul de zapada a atins 30 de centrimetri, o premiera in ultimii 45 de ani. Mai la nord, la Sendai, stratul de zapada nu a mai atins 35 de centimetri de 78 de ani.

Unsprezece persoane au murit, iar alte 1.250 au fost ranite pe teritoriul intregii tari din cauza acestor conditii meteorologice exceptionale inregistrate saptamana trecuta.

Sursa foto: national geographic