JE BAKU 2015: A sasea medalie a Romaniei, adusa de DANIELA HONDIU la un sport mai putin cunoscut in tara noastra (VIDEO)

Sportiva romana DANIELA HONDIU a cucerit medalia de bronz, luni, in limitele categoriei 60 kg, la SAMBO, in cadrul Jocurilor Europene de la Baku (Azerbaidjan), dupa ce a invins-o in meciul decisiv pe Yaiza Jimenez Lopez (Spania).

Hondiu (25 ani), legitimata la CS Farul Constanta, a cucerit anul trecut medalia de bronz la Europenele de la Bucuresti si aurul la Mondialele de la Tokyo.

La Baku, Hondiu a trecut in sferturi de Kahal Shafrir (Israel), a fost invinsa in semifinale de Kalina Stefanova (Bulgaria), dar a castigat meciul pentru bronz cu Jimenez Lopez.

Sambo este un sport la baza caruia se afla procedee si elemente tehnice care provin din diferite lupte nationale ale popoarelor URSS si ale altor tari. Formarea disciplinei sambo ca lupta desinestatatoare a inceput in anul 1920. Centrul de dezvoltare a disciplinei a fost clubul Dinamo Moscova.

Mai jos este un filmulet cu cele mai spectaculoase procedee din aceasta disciplina.

Astfel, delegatia Romaniei a ajuns la sase medalii, trei de argint si trei de bronz. ANDREEA IRIDON a cucerit o medalie de argint la barna si una de bronz la paralele, ROXANA BORHA si ELENA MERONIAC au luat argintul la kaiac dublu — 500 m, MARIUS BERBECAR a cucerit bronzul la paralele, iar a treia medalie de argint a fost adusa de grupul Lavinia PANAETE, Bianca GORGOVAN, Dacian BARNA, Gabriel BOCSER si Lucian SAVULESCU, pentru ca Daniela Hondiu sa ia bronzul la sambo (cat. 60 kg).