JEAN-CLAUDE JUNCKER a dezvaluit cand va fi ridicat MCV-ul impus ROMANIEI

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a sustinut, joi, un discurs in Parlamentul Romaniei, ocazie cu care a subliniat nevoia de unitate a statelor UE si a transmis mesaje referitoare la respectarea justitiei si a statului de drept.

Jean Claude-Juncker se afla joi la Bucuresti, prilej cu care s-a adresat Parlamentului si a discutat cu presedintele Klaus Iohannis, urmand sa poarte un dialog si cu cetatenii. Este prima vizita efectuata de Jean-Claude Juncker la Bucuresti in calitatea sa de presedinte al Comisiei Europene. Evenimentul face parte dintr-o serie de actiuni organizate la nivelul UE dupa declansarea Brexitului, comisarii europeni dorind sa afle opiniile liderilor politici si ale cetatenilor cu privire la scenariile posibile dupa iesirea Marii Britanii din UE.

Oficialul european a subliniat in alocutiunea sa din Parlament faptul ca Romania trebuie sa adere cat mai curand in spatiul Schengen, afirmand ca incheierea MCV nu va fi si capatul reformelor. “Pana in 2019, cand Romania preia presedintia Consiliului UE, MCV sa fie inchis. Acest mecanism trebuie oprit si asa va fi. As vrea ca pana atunci Romania sa faca parte din zona Schengen, indeplineste toate criteriile si trebuie sa ii acordam statutul.
Romania are un frumos viitor in fata, datorita curajului, inteligentei romanilor”, a declarat Juncker.

Sursa foto: politico.eu