JEAN CLAUDE JUNCKER i-a transmis o scrisoare de felicitare lui KLAUS IOHANNIS

Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene (CE),  l-a felicitat pe presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, pentru victoria in scrutinul prezidential si si-a exprimat speranta ca vor avea o intalnire in curand.

“Va scriu pentru a va felicita pentru victoria in alegerile prezidentiale din Romania. In numele Comisiei Europene si al meu personal, as vrea sa va urez succes la presedintie”, a transmis Jean-Claude Juncker, intr-o scrisoare facuta publica vineri de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

CITESTE SI: GUVERNUL SUA L-A FELICITAT PE KLAUS IOHANNIS pentru ALEGEREA ca PRESEDINTE

“Sper ca vom avea sansa de a avea o intalnire in curand. Sunt nerabdator sa lucrez cu dumneavoastra si cu Guvernul Romaniei la implementarea agendei noastre strategice comune pentru Uniune, concentrandu-ne actiunile in zonele unde Uniunea poate face cu adevarat diferenta, cum ar fi cele privind cresterea, locurile de munca, investitiile si competitivitatea”, a mai precizat presedintele CE, adaugand ca acest lucru “este esential pentru prosperitatea romanilor, precum si a tuturor europenilor”.

CITESTE SI: ANGELA MERKEL, mesaj pentru KLAUS IOHANNIS: Va felicit din toata inima. Vom sprijini ROMANIA cu fapte 

Atat Juncker cat si Iohannis fac parte din aceeasi familie politica europeana – Partidul Popular European. Pe cei doi ii leaga si apartenenta etnica: Juncker este luxemburghez, iar Iohannis este roman de etnie germana-saseasca, populatie care isi are originea in actualul Mare Ducat de Luxemburg. 

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a primit vineri, in cadrul unei sedinte solemne a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR), hotararea de validare in functie.

Sursa foto: bild.de