OFICIAL: CORINA CRETU, comisar pentru POLITICI REGIONALE. Prima reactie a politicianului roman. UPDATE

Presedintele viitoarei Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat, miercuri, lista comisarilor si portofoliile acestora pentru urmatorii cinci ani. Europarlamentarul PSD Corina Cretu a primit postul de comisar pentru Politica Regionala.

UPDATE 13.45:  „Ma onoreaza desemnarea Presedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, in functia de Comisar European, ca si sustinerea Guvernului Romaniei. 

Dezvoltarea Regionala este cea mai importanta politica de investitii din Europa si ma bucur foarte mult ca Romania a primit un portofoliu atat de important, demonstrand, inca o data, increderea de care se bucura tara noastra la Bruxelles. 
Sunt pregatita sa imi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, a scris CORINA CRETU intr-o postare pe o pagina de socializare. 

UPDATE 13.18: Organigrama oficiala a fost publicata pe site-ul Comisiei Europene. “M-am tinut de cuvant: trei din posturile de vicepresedinti sunt femei puternice”, a declarat Jean-Claude Juncker. Seful CE s-a declarat convins ca are o echipa castigatoare. “Chiar pot sa bag mana in foc pentru experienta si competenta comisarilor. Echipa mea are noua fosti prim-ministri sau viceprim-ministri si sapte comisari”, a spus Juncker. 

Comisiariatul Regio, pe care Corina Cretu il va conduce, este unul dintre cele mai importante comisariate din CE.

UPDATE 13.09: Mi-a fost foarte foarte greu sa am in comisie 9 comisare, am inceput cu 3 si am reusit sa dublez aceasta cifra. Nu e un progres in ceea ce priveste egalitatea de genuri, dar macar nu am facut un pas inapoi. M-am tinut de cuvant. 

UPDATE 11.05: Potrivit unor surse de la Bruxelles citate de agentia Reuters, europarlamentarul roman CORINA CRETU va primi portofoliul POLITICILOR REGIONALE!

Juncker a comunicat vineri lista membrilor viitorului executiv european, care va cuprinde noua femei, la fel ca in Comisia ce isi incheie mandatul. Din cei 28 de comisari, 15 apartin dreptei si centru-dreptei, cinci sunt liberali si opt socialisti.

CITESTE SI: CORINA CRETU va ocupa functia de comisar european pentru POLITICI REGIONALE 

Circula intens zvonuri la Bruxelles despre atribuirea principalelor portofolii, in special economice, dar de asemenea asupra unei posibile reimpartiri a posturilor, noteaza AFP. “Echipa Juncker va fi puternica. Dar diferita de ceea ce unii asteapta. Portofoliile sunt atribuite persoanelor si nu tarilor”, a subliniat luni intr-un tweet seful de cabinet al lui Juncker, Martin Selmayr. Intr-un alt mesaj postat pe Twitter, el a spus ca se asteapta “surprize”.

CITESTE SI: NOUA COMISIE EUROPEANA. Numele si portofoliile noilor comisari europeni, anuntate de Juncker pe 10 septembrie 

Marti, mai multe media au afirmat ca patru posturi de vicepresedinti, insarcinati cu problemele majore transversale, ar fi atribuite unor fosti prim-ministri, estonul Andrus Ansip, letonul Valdis Dombrovskis, slovena Alenka Bratusek si finlandezul Jyrki Katainen.

Francezul Pierre Moscovici, fost ministru de finante, pare aproape sigur ca va deveni comisar pentru afaceri economice, unul din posturile majore ale Comisiei.

Sursa foto: bbc.co.uk