Jean Claude Juncker, mesaj pentru Guvern și Parlament: Este nevoie de consens pe statul de drept și lupta anticorupție

Jean Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a declarat marți, în Parlamentul European, că are un mesaj pentru Guvernul și Parlamentul de la București, și anume, că e nevoie de consens pe statul de drept și lupta anticorupție, pentru a nu fi efecte negative pe aderarea la Schengen, transmite Mediafax.
 
Mesajul a fost adresat în cadrul intervenției președintelui Comisiei Europene din Parlamentul European, imediat după ce președintele Klaus Iohannis a susținut un discurs privind viziunea României asupra viitorului UE. 
 
Șeful statul a pledat pentru unitate și coeziune, respingând varianta unei Uniuni în mai multe viteze. Iohannis a transmis că România este profund atașată proiectului european și i-a lăudat pe cei care și-au făcut auzită vocea în apărarea statului de drept, făcând aluzie la protestatari. 
 
Evenimentul are loc într-un context delicat având în vedere discuțiile recente de la Strasbourg pe tema legilor justiției promovate de Guvernul și Parlamentul de la București, criticate dur și de Comisia Europeană și Comisia de la Veneția. De asemenea, Parlamentul European a decis recent sancționarea Ungariei, decizie luată după o măsură similară dispusă de CE împotriva Poloniei.
 
Sursa foto: politico.eu