JEAN CLAUDE JUNCKER, presedintele CE, isi AMANA vizita la KIEV din motive de SANATATE

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care urma sa se deplaseze luni la Kiev pentru a exprima sprijinul Uniunii Europene pentru Ucraina si-a amanat vizita din motive de sanatate, a anuntat sambata purtatorul sau de cuvant.

Juncker si-a amanat vizita la Kiev din cauza unui tratament ambulatoriu minor pentru calculi renali“, a anuntat Margaritis Schinas pe contul sau de Twitter, citat de AFP. Potrivit acestuia, un summit UE-Ucraina este prevazut la 27 aprilie la Kiev.

CITESTE SI: Juncker doreste infiintarea unei FORTE MILITARE a UNIUNII EUROPENE pentru a transmite un MESAJ RUSIEI

Presedintele CE anuntase miercuri ca, impreuna cu sefa diplomatiei europene, Federica Mogherini, se va deplasa luni, la Kiev, unde va coprezida un consiliu de ministri.

Inaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, unul dintre vicepresedintii respectivei Comisii, nu se va deplasa de asemenea în capitala ucraineana, a precizat purtatorul de cuvant citat.

Federica Mogherini a mers sambata la Lausanne pentru a participa la negocierile cu privire la programul nuclear iranian.

Ca parte a sprijinului sau pentru Ucraina, tara cu care a semnat un Acord de asociere si care se confrunta de aproape un an cu o rebeliune separatista prorusa în estul tarii, UE acorda un ajutor financiar foarte important Kievului.

CITESTE SI: COMISIA EUROPEANA, SESIZATA in legatura cu MODIFICAREA LEGISLATIEI privind administratia locala

Europenii au deblocat deja 1,36 de miliarde de euro prin intermediul a doua programe de asistenta macroeconomica în valoare totala de 1,6 miliarde. Un nou plan de 1,8 miliarde de euro a fost adoptat în aceasta saptamana de catre Parlamentul European.

Potrivit unor surse europene, o noua anvelopa de 700 de milioane de euro ar putea sa fie acordata în viitorul apropiat Ucrainei.