Jean Padureanu se afla intr-o stare grava. Fostul conducator, internat cu diabet si probleme cardiovasculare severe

Jean Padureanu, fostul presedinte al clubului de fotbal Gloria Bistrita, este internat la Spitalul Elias din Capitala, din cauza unor probleme cardiovasculare severe, acesta avand si diabet, a declarat luni, pentru Mediafax, directorul medical al unitatii sanitare, Dana Safta.

Potrivit directorului medical al Spitalului de Urgenta Elias, Jean Padureanu a fost adus duminica la unitatea sanitara, de la aeroport, dupa ce a acuzat o stare de confuzie.

“Initial s-a suspectat ca ar fi avut accident vascular cerebral, dar, in urma investigatiilor, medicii au stabilit ca este vorba de un diabet sever decompensat si o suferinta cardiovasculara severa”, a spus dr. Dana Safta.

Ea a precizat ca Jean Padureanu este internat la Sectia neurologie a Spitalului Elias.

Jean Padureanu a fost judecat in dosarul transferurilor de jucatori, Curtea de Apel Bucuresti urmand sa pronunte marti decizia finala in aceasta cauza. In acelasi dosar sunt acuzati Victor si Ioan Becali, George Copos, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu, Mihai Stoica si Cristian Borcea.

Citeste si: Mircea Sandu: Jean Padureanu m-a sunat si mi-a spus ca nu are ce sa manance 

La ultimul termen de judecata, procurorul a solicitat pedepse de inchisoare cu executare pentru fratii Ioan si Victor Becali, George Copos si Cristian Borcea, in cazul lui Mihai Stoica precizand ca faptele s-au prescris conform noului Cod Penal. Pentru Gheorghe Popescu, Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu, procurorul a cerut inchisoare cu suspendare.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au trimis in judecata, in 2 octombrie 2008, pe cei opt oameni de fotbal, in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce ar fi produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste 10 milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

In rechizitoriul DNA sunt prezentate 12 transferuri ale unor fotbalisti romani, efectuate de la cluburile Dinamo Bucuresti, Rapid Bucuresti, Gloria Bistrita si Otelul Galati catre cluburi din strainatate, in perioada 1999-2005.

Sursa foto: gsp.ro