Jean Padureanu va avea regim semideschis in penitenciar

Jean Padureanu va avea regim semideschis de inchisoare. Este primul dintre cei condamnati in Dosarul Transferurilor care beneficiaza de un regim de detentie mult mai permisiv.

Asta inseamna ca la anumite activitati, paza nu va fi atat de stricta, va avea dreptul la mai multe vizite si va putea primi un supliment la masa. 

Astazi, la Tribunalul Ilfov trebuia sa se judece si cererea de intrerupere a pedepsei in cazul lui Jean Padureanu pe caz de boala, insa nu s-a intamplat asta in lipsa expertizei medicale.

Vezi aici ce decizie surprinzatoare a luat Gica Popescu in inchisoare

Jean Padureanu se afla in prezent in Spitalul Penitenciar Jilava, fiind mutat aici de la Penitenciarul Rahova unde fusese initial incarcerat. El a fost mutat din cauza problemelor de sanatate.

Mihai Stoica, George Copos si Gica Popescu au primit regim inchis de detentie, la fel si Cristi Borcea si fratii Becali. 

Comisia de la Penitenciarul Rahova a decis marti ca George Copos, Mihai Stoica si Gica Popescu sa fie incarcerati in regim inchis de detentie. Totodata, cei trei nu au dreptul la munca.

Decizia Comisiei Penitenciarului Rahova a fost luata dupa ce lui Popescu, Copos si Stoica le-a expirat perioada de carantina.

Potrivit Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, regimul inchis se aplica initial persoanelor condamnate la pedepse mai mari de trei ani, dar care nu depasesc 13 ani.

Foto: Realitatea TV