JEANA GHEORGHIU, 7 ani de la DISPARITIE

Personalitatea jurnalistei JEANA GHEORGHIU a fost evocata de colegi, prieteni, admiratori, care au participat sambata la o slujba de pomenire la Biserica Sf. Vineri-Pajura si apoi la cimitirul Bazilescu-Bucurestii Noi.

La sapte ani de la disparitie, personalitatea JEANEI GHEORGHIU, om de radio si televiziune, a fost evocata de Sofia Sincan, fondatoarea in 1973 a Programului 3, care s-a numit apoi Radio Romania Tineret — condus de JEANA GHEORGHIU in perioada 1994 — 1998, postul de radio dedicat tinerilor, scrie Agrepres.

Citeste si: EMILIA COMISEL, 101 ANI DE LA NASTERE! DOAMNA FOLCLORULUI ROMANESC, COMEMORATA LA FAGET. FOTO. EXCLUSIV

Aceasta a descris traseul profesional al JEANEI GHEORGHIU, care a cuprins toate domeniile presei, subliniind ca cei care au avut norocul sa fie alaturi de ea i-au admirat atat calitatile profesionale, cat mai ales pe cele umane. Sofia Sincan a reamintit ca JEANA GHEORGHIU este initiatoarea unui proiect ce are astazi o mare anvergura — Targul de Carte Gaudeamus.

Memoria omului JEANA GHEORGHIU a fost evocata si de Vasile Cercel, revolutionar din Timisoara, care a cunoscut-o pe aceasta pe 17 ianuarie 1990, cu prilejul unei filmari despre evenimentele de la Revolutie. “JEANA GHEORGHIU nu a fost numai jurnalist, ci si psiholog. (…) Am devenit copil de suflet al JEANEI GHEORGHIU, eu am stat 18 ani si jumatate in mai multe case de copii. Cand am aflat ca si dansa a infiat un copil de la casa de copii, m-am apropiat atunci pentru totdeauna de omul JEANA GHEORGHIU. Se implinesc sapte ani de cand JEANA GHEORGIU ‘si-a dat demisia'”, a spus Cercel.

Citeste si: ACCIDENT AVIATIC APUSENI: CEI TREI SALVATORI AU FACUT O SLUJBA DE POMENIRE SEPARATA

Nascuta la 6 iunie 1946, JEANA GHEORGHIU si-a inceput activitatea in presa scrisa si a continuat ca realizator de emisiuni de radio si televiziune. A fost director de programe la Radio Total (1993), realizator si apoi redactor-sef la Redactia Tineret a Societatii Romane de Radiodifuziune intre anii 1990 — 1993, director al canalului Radio Romania Tineret intre anii 1994 si 1998, director interimar al canalului TVR 2 intre anii 2002 si 2004. Pana in anul 2005, a fost director executiv al Centrului National Media. 

Sursa foto: gandul.info