Jeff Bezos este putred de bogat. Averea șefului de la Amazon este fabuloasă

Jeff Bezos, principalul acționar de la Amazon, are o avere care a sporit văzând cu ochii în perioada pandemiei de coronavirus. Bloomberg anunță că acesta are în conturi nu mai puțin de 172 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă un nou record pentru cea mai bogată persoană din lume.

În ciuda faptului că, anul trecut, Jeff Bezos a trecut printr-un divorț costisitor, el rămâne în continuare cel mai bogat om al planetei. După 25 de ani de căsnicie, Jeff și MacKenzie au divorțat, fosta soție primind un sfert (4%) din acțiunile cuplului la Amazon.

Astfel, și averea deținută de MacKenzie a ajuns și ea la o cotă maximă, ea ajungând acum la 57 de de miliarde de dolari, ceea ce însemnă că este a 12-a cea mai bogată persoană din lume.

Jeff Bezos deține 57 de milioane dintre acțiunile de la Amazon, adică aproximativ 12% din companie. Iar acestea au evoluat foarte bine anul acesta, crescând până acum cu 56%.

Amazon a beneficiat de creșterea enormă a cumpărăturilor online din timpul pandemiei de coronavirus. Amazon, criticată pentru cum îți plătește și tratează angajații, a anunțat luna aceasta că va plăti un ”bonus de mulțumire” în valoare totală de 500 de milioane de dolari angajaților din prima linie care au activat în această perioadă.

Sursa foto: BBC