Jihadistii din STATUL ISLAMIC se apropie de Turcia

JIHADISTII din cadrul gruparii STAT ISLAMIC (SI) au luat sub control trei cartiere in estul Kobane, un oras sirian kurd strategic, situat la frontiera cu Turcia, pe care incearca sa-l cucereasca de trei saptamani, a anuntat un ONG, citat de AFP.

“Ei au ocupat cartierul industrial, Maqtala al-Jadida si Kani Arabane, in estul Kobane, dupa lupte violente impotriva Unitatilor de protectie a poporului (YPG)”, mai slab inarmate si echipate, a anuntat Observatorul sirian pentru drepturile drepturile omului (OSDO).

Citeste si: TERORISTII DE LA STAT ISLAMIC FOLOSESC MUNITIE FABRICATA INCLUSIV IN ROMANIA

Kurzii din Turcia au denuntat in repetate randuri lipsa de reactie a autoritatilor turce in apararea orasului. Ciocniri intre kurzii turci, refugiatii sirieni si fortele de securitate turce au avut loc in ultimele doua zile in regiune.

Luptele violente din jurul orasul au determinat peste 160.000 de sirieni, majoritatea kurzi, sa-si abandoneze locuintele si sa se refugieze in Turcia. Daca vor reusi sa preia controlul definitiv asupra orasului Kobane, cunoscut si sub numele de Ain Al-Arab, combatantii din gruparea STAT ISLAMIC isi vor asigura controlul integral asupra unei parti importante a teritoriului de la frontiera turco-siriana.

Citeste si: GRUPAREA TERORISTA STAT ISLAMIC AR PUTEA FOLOSI VIRUSUL EBOLA PE POST DE ARMA BIOLOGICA

Autoritatile turce au promis saptamana trecuta ca vor face tot ceea ce se poate pentru a preveni cucerirea orasului Kobane de catre SI, iar Parlamentul de la Ankara a aprobat ulterior participarea Turciei la operatiuni militare impotriva pozitiilor detinute de SI in Irak si Siria.