Jiroemon Kimura a murit la 116 ani

In ultima luna de zile au decedat, rand pe rand, trei dintre cele mai in varsta persoane din lume. Dupa ce in urma cu aproximativ trei saptamani a decedat James Sisnett (113 ani), iar in week-end s-a stins Luo Meizhen (127 de ani), aseara si-a dat obstescul sfarsit si japonezul Jiroemon Kimura la venerabila varsta de 116 ani.

Jiroemon Kimura aniversase la mijlocul lunii aprilie varsta de 116 ani, el devenind oficial cel mai batran barbat din lume. Din pacate japonezul a decedat, de batranete, aseara la locuinta sa din orasul Kyotango. Kimura a fost inclus in Cartea Recordurilor determinandu-l pe premierul nipon sa-i transmita un mesaj de felicitare: “Ati oferit motive de mandrie poporului japonez”.

Jiroemon Kimura era cea mai batrana persoana din lume. Nascut pe 19 aprilie 1897, fostul decan de varsta al omenirii a lucrat timp de 40 de ani la posta japoneza si, dupa pensionare, s-a consacrat agriculturii pana la varsta de 90 de ani. Jiroemon Kimura a avut sapte copii, 14 nepoti, 25 stranepoti si 14 stra-stranepoti.

Sursa foto: adevarul.ro